SJ och Nextjet….ja ja…..

Äntligen hemma igen, nu har jag varit runt hela landet. Förra helgen en tripp till Malmö i jobbet och då inser man hur ocentralt det ligger. Först buss 4 timmar  till Östersund, nattåget till Stockholm och sen ytterligare 5.5 timme med X2000 innan jag kom fram sent på fredag eftermiddag för att göra om samma resa på söndagen och landa hemma på måndag förmiddag.

Och varför tog hon inte flyget säger ni…..ja ja säger jag , sedan i somras är det femte gången jag råkar ut för att det står fullbokat en månad innan jag ska resa och det fattar jag inte att man överhuvudtaget får göra så långt i förväg.

Eftersom vårt flyg är en riksangelägenhet som det så vackert kallas så borde det också ingå i överenskommelsen med rikstrafiken att det också ska finnas platser för oss som ska flyga.

Jag kan acceptera att man vill flyga med en mindre kärra om det är lite bokningar men om det är fullt en månad innan borde det vara krav på att Next Jet är skyldiga att sätta in ett större plan.

För om jag inte är felunderrättad så gäller avtalet ett stor plan och inte den lilla 33-passagerars kärra som man nu flyger med. Det är också orättvist att Next Jet på övriga linjer har sommarpriser men inte på Vilhelmina.

Detta resulterar ju i att folk åker till Lycksele eller Umeå eftersom det blir billigare men jag antar att Next Jet får betalt för alla turer oavsett om de är fullbokade eller inte.Nej uppriktigt sagt så vill jag nog ha tillbaka Skyways för där upplevde åtminstone jag aldrig några problem. Men det är väl en utopi det också, det ska väl vara det billigaste alternativet som får styra som få många gånger förut.

Nåja nu har jag varit tre dagar på Sorselegården och fått må bra så nu väntar en helg med barn och barnbarn på besök och det ser jag fram emot.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.