Jag jämställer det med ett medvetet mordförsök….

att köra rattfull med 1,9 promille i kroppen med sina barn sittandes utan säkerhetsbälten. Att sen skylla på att han hittat en Coca Cola flaska och druckit ur den utan att veta att den innehöll sprit låter som en idiotisk bortförklaring.

Han satte sig full i en bil och tog dessutom barnen med sig och om han kom ihåg coca colaflaskan så kommer han också ihåg det.

Men det sämsta av allt är att han bara tilldöms en månads fängelse.  Hur tänker tingsrätten när man dömer så. Vilken skräckupplevelse har inte dessa barn blivit utsatta för.

En månads fängelse är istort sett likadant som att säga att det är ok att köra rattfull , du får en månad på en öppen anstalt och får vila upp dig med en säng och tre mål mat om dagen.

Han borde ha blivit dömd till minst 6 månaders fängelse, krav på att därefter tillbringa en period på ett behandlingshem för alkoholister och sedan dömts till skadestånd till barnen.

Det finns ingen pardon för de som kör med alkohol eller droger i kroppen i mina ögon, de utstätter både sin omgivning och i detta fall även sina barn för att det ska hända en olycka och med all sannolikhet dödlig utgång…därför tycker jag att det ska benämnas mordförsök.

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. EON

  Jag jämställer det med abort av foster. Eventuellt om moderns liv är i fara kan det anses lagligt. I annat fall anser jag det som överlagt mord.

 2. En annan ide !

  Jag tycker att skippa fängelset som det ser ut nu så är det bara ett ställe där du får mera kontakter in i den kriminella världen (om man inte hade det innan )
  Nä! minst 1 års behandling med vilkorligt från behanlingen ytterliggare 3 år sedan ska dom betala 50% av kostnaden för behandlingen med ca 4 % av inkomsten dvs resten av livet.

 3. Max

  Om du eller jag hade haft 1,9 promille hade vi varit så plakata att vi knappast lyckats få igång bilen. Med andra ord är detta en person som dricker alldeles för mycket och gjort detta under en längre tid. Och det är inga problem att känna om det är sprit i en cocacolaflaska!

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till EON (2011-01-07 12:01)
  Jag är ingen förespråkare för abort men anser att det är varje förälders ansvar om man gör det eller inte. Det finns alltid en grundläggande orsak till varför den görs och jag tror inte att någon kvinna eller flicka gör abort för skojs skull, det är alltid en tragedi oavsett orsak.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till En annan ide ! (2011-01-07 12:34)
  Det första kan jag hålla med dig om men att skuldbelägga någon för resten av livet tror jag inte är någon bra ide. Men det förutsätter ju att vården fungerar. Kanske samhällstjänst på någon akut eller intensivvårdsavdelning är bättre där man får se offren från bla trafikolyckor

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Max (2011-01-07 12:41)
  För mig räcker det med två glas vin så är jag rejält påverkad så jag förstår att det är en alkoholism bakom och någonstans måste den människan få en rejäl ”väckarklocka” för vad man utsatt sina barn och omgivningen för.

 7. En annan ide !

  Du har helt rätt att straffas resten av livet för en sjukdom kanske är lite väl hårt, men det måste kännas några år efter och lite lagomt så att livet deras ska inte bli en pest utan dom ska påminnas att det ex försvinner 500:- /1000:- av lönen varje månad några år.
  För som sagt det är en sjukdom som även gör att dom lever i förnekelse och lögner (deras sanning)
  Att han skyller på cola flaskan säger ju allt det är precis så en alkolist fungerar fast dom brukar ha bättre lögner.
  Fängelse tror jag sällan är någon lösning jag vet att det ofta är en start på ett kriminellt liv.

 8. EON

  Med den utveckling som nu sker kanske inom något decenium vi kan låta abortera bort foster som visar sig ha defekter som inte passar in i det samhälle som förväntas av oss. En sorts stamtavla som med djur. Föräldrar som kanske av en eller annan anledning inte uppfyller de kriterier som anslagits av ett lands regering. Det är redan vdertaget att så sker om än i mindre utsträckning och beroende på var i landet man bor. Eliten, tag plats!

 9. Anne

  EON… Det är inte mord att abortera ett foster. Om det sker tidigt, vecka 6-12.. Det fostret är inget ”barn” endast ett livsodugligt foster. Och jag lovar dig, EON att ingen kvinna/man/familj vill gå igenom denna otroligt jobbiga process.
  Det är ett beslut man tar när något gör att man inte kan/vill ta han om ett barn, med allt vad det innebär socialt och ekonomiskt.
  Går det så långt att en kvinna vill göra abort ligger det någon orsak bakom. Det är inget man gör på en ”kafferast”..
  Det gräver djupt känslomässigt och ingen går vidare som om inget har hänt. Det finns alltid kvar hos dem.

 10. EON

  Anne: Det är ju det jag försöker säga, att det är en ohygglig upplevelse. Just därför blir man extra bedrövad nu när aborter ökar hos unga flickor. Den här debatten handlade ju från början om rattfylleristen och jag menar hade han tänkt sig för hade han inte hamnat i den här situationen. Det glada trots allt är att han åkte fast och att alla klarade sig. Alkoholism betecknas vad jag kan förstå som en sjukdom om det är det som är konstaterat hos den här mannen. Jag vet inte. Domstolarna får sköta den saken vilken påföljd det blir. Det är ju det vi har domstolar till. Jag tar inte lagen i egna..

 11. EON

  Ville bara tillägga vilket framgår här någon tycker att när någon behandlas för alkoholism ska denne betala merkostnaden ur egen ficka. D v s, på ett vis klassa den som sjukdom men lyder unte under nu gällande sjukvårdslag. Frågan är då om det kanske kan tillämpas på alla sjukdomar. Fast redan idag straffas ju sjuka så varför inte gå steget fullt ut och bötlägga människor som är sjuka och på så vis friskförklara dom. Sittande regering gillar säkert förslaget. Sedan ser jag det som det verkar mera allvarligt när män gör en förseelse än kvinnor. Var är det jämlika samhället? Tack för mig!

 12. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till EON (2011-01-08 09:21)
  Det tråkiga i hela historien som jag ser det är att denne man med all sannolikhet inte kommer att sluta köra bil berusad. Så länge han inte kommer under behandling och medvetandegörs om vad han är dvs en alkoholist och genom sitt beteende är till fara för andra människor så kommer förmodligen en olycka att ske förr eller senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.