Oavsett 2,7 miljoner besök ska 1000 personer till bli arbetslösa och servicen obefintlig…

när försäkringskassans ska spara 300 miljoner till. Först la man ner alla lokalkontor och behöll nåt enstaka i varje län. Nu lägger man ner ytterligare ett 20-tal lokalkontor och de servicekontor som inrättades när lolkalkontoren las ner.

Jag undrar hur länge demonteringen av vårt sociala samhälle ska få fortgå innan människor inser vart det är på väg. Nu säger Försäkringskassan att i fortsättningen ska all kontakt ske via internet eller telefon. Man förutsätter för det första att alla har råd med datorer, internet och telefoni. Men alla har inte det…många gamla människor har inga datorer, många arbetslösa och sjuka går redan på knä ekonomiskt.

Jag bara undrar om de som bestämmer detta har försökt komma fram till försäkringskassan nån gång……."du är nu placerad i telefonkö…vi besvarar ditt samtal så fort vi kan…..just nu är det 24 handläggare …..du har plats 369 i kön …..din beräknade kötid är 48 minuter…….

Dessutom så är försäkringskassan en smäldegel när det gäller arbetsmiljö….handläggarna mår skit eftersom de ska ta emot all den kritik och frustration från människor som får sina liv sönderslagna ekonomiskt pga av den ohållbara politik som förs idag. De drar sig för att sjukskriva sig när de mår dåligt.

Vore det inte bättre att satsa de pengar man öser över flumcoacherna och ge till försäkringskassan så att de kan göra ett bättre arbete. Och vore det inte bättre om man tittade till människorna istället för pinnar i statistiken som det nu är.

Vart tog solidariteten med människor vägen, vart tog demokratin och humanism vägen. Vilket samhälle är vi på väg mot….."Den amerikanska drömmodellen" med privata försäkringar för allt och en skenande klasskillnad mellan fattig och rik, sjuk och frisk, arbetslös och en människa med arbete…

Jag ryser vid framtidsutsikterna som målas upp….

 

 

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

 1. Carl

  Hej och STORT TACK för dina träffande rader med belysande innehåll! ”Vore det inte bättre att satsa de pengar man öser över flumcoacherna och ge till försäkringskassan så att de kan göra ett bättre arbete. Och vore det inte bättre om man tittade till människorna istället för pinnar i statistiken som det nu är.” Instämmer!
  Snålheten bedrar visheten!
  För vem är samhället? Nu har vi snart en 2/3-dels samhälle som det varnades om … Tack än en gång Suzanne Lindberg Sellin! Önskar dig och dina barn med hela familj all välgång och välbefinnande i rikaste mått!/Carl

 2. Aroon

  Författarinnan Bodil Malmsten hon drog till Frankrike. Hon var så less och besviken på den svenska nedrustningsmodellen, försäkringskassan, posten m fl. Hon jämförde med Frankrike och det håller jag med om, när fransmännen blir missnöjda över något sitter de inte stillatigande. Bönderna exempelvis tippar ut mjölken på torgen. Vi svenskar är alldeles för flata och för dåliga på protestera. Då menar jag rejäla protester som skapar kaos. Ändamålen helgar medlen. Vi såg ju Göteborg för ett antal år sedan då polisen sköt en yngling i ryggen under protesterna där. Sverige är egentligen ett skitsamhälle när sånt kan ske utan protester. Till råga på allt fick ynglingen fängelse. Det skulle behövas en mindre revolution för att skapa demokrati.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-01 09:18)
  Det har väl inte varit en storstrejk i Sverige sen den stora sjukhusstrejken 1988. Då jobbade jag inom sjukvården i Stockholm och där var det verkligen en strejk som stockholmarna fick känna av. Idag tar man i bästa fall ut en eller två på en arbetsplats och tredje part blir aldrig drabbad och då förstår inte jag vitsen med att överhuvudtaget strejka.

 4. Andreas

  Aroon. Det kan ju vara så att det är en ganska marginaliserad klick som önskar dessa protester du talar om. Kravallerna i Göteborg bör väl inte vara något eftersträvansvärd, eller? Maskerade ligister som slår sönder butiker och kastar sten, är det vad du önskar? Om så är fallet är du nog ganska ensam, men du kan nog hitta likasinnade på http://www.motkraft.net, men jag kan lova dig att det parti som Sussi skriver sig till är minst sagt emot det du förespråkar. Du säger ”Då menar jag rejäla protester som skapar kaos. Ändamålen helgar medlen.” låter inte så konstruktivt, om du gillar att fajtas på detta sätt rekommenderar jag en biljett till Gaza eller varför inte till Libyen. Du säger också att det krävs en revolution för att skapa demokrati, då måste jag fråga i vilket land du lever? Skriver du från Kuba må hända?

 5. sosse

  Hur kan folk rösta på borgarna?
  Man betalar ut 36 miljoner till MCDonalds i statliga pengar!
  Man försörjer privata idkare i form av jobbcoacher med 3 miljarder som försöker fuska till sig pengarna så till den grad att hela konceptet med jobbcoacher börjar likna en kriminell bransch!
  Nu vill man ytterligare sänka arbetsgivaravgifter så privata företag kan utnyttja ungdomar till provanställningar i 6 månader och sedan avskeda dem?
  Men försäkringskassan får inte en endaste krona i anslag ,utan där väljer man att bespara 1000 heltidstjänster.
  Ska de arbetslösa från försäkringskassan börja jobba på MCDonalds i 6 månader och sen bli arbetslösa så privat -företagen slipper heltidsanställa folk utan kan använda regeringens 36 miljoner till att låta ägarna bli så rika som möjligt.
  Kan någon borgare förklara för mig hur den här politiken med subventionerade arbetsavgifter från regeringen gör att ungdomar och arbetslösa ska få fasta anställningar vilket krävs vid banklån,hyreskontrakt osv.?
  Man ger MCDonalds 36 miljoner gratis men tvingar försäkringskassan spara 600 miljoner.
  (Uppgifterna om MCDonalds kommer från programmet ”Dokument inifrån” som sändes i söndags SVT 2.)
  Jag är medveten om att sossarna också är inne på att ha sänkta arbetsgivaravgifter, men de ställer också krav på arbetsgivarna angående anställningar och anställningstrygghet,vilket borgarna inte gör.

 6. sosse

  Håller med Aaron!
  Bodil Malmsten är sin egen politik som hon sade i Skavlan,men hon har rätt i att svenskarna är för fega att protestera och säga ifrån.
  I sverige följer man mallen och gör som alla andra.
  Bodil Malmsten står för att hon tycker nedrustningen av Sveriges trygghetssystem är kass.

 7. Leif Danielsson

  Suzanne, din blogg är snart den enda värd att läsa…inte en massa ”by-fåneri”.
  Det du tar upp, FK:s neddragningar, samtidigt som de aldrig haft så mycket att göra, är obegripligt. Åtminstone ur en sunt tänkande människas perspektiv, och som du säger jämfört med jobbcoacherna och detta slöseri med skattemedel.
  Samtidigt går Sverige som tåget. Vad regeringen gör styrs av ideologiska skäl, inte av sakskäl. Vi skall veta att vi tillhör underklassen, punkt slut.
  Jag frågar mig gång på gång, varför tar inte någon inom S bladet från munnen och talar klarspråk?? Det är så uppenbara misstag som görs, men alla tiger…
  Ett litet ljus i mörkret, en del utförsäljningar av statligt ägande stoppades idag. Någonting går åtminstone åt rätt håll.
  Ha det bra!

 8. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-03-01 16:25)
  Tack för de orden det kanske beror på att jag är skolad av bla Olof Palme, Tage och Aina Erlander, Anna Lind och en mängd socialdemokrater som arbetade för samhället på 70-talet. Då jag säger strejk så menar jag att visst ska föräldrar känna av att barnen inte kan gå till dagis för att det personalen är uttagen till strejk men det får aldrig bli så att någon skadas allvarligt ens av en strejk, men det finns många effektiva sätt att starta oponion, se bara hur demokrativågen sveper över afrika, det blir offer men jag hoppas att vinsterna blir desto större för ländernas befolkning när despoterna har störtats.

 9. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-01 09:18)
  Det finns många sätt att skapa oponion på , jag tror inte på kravaller, de urartar oftast och oskyldiga människor skadas, det finns andra vägar att gå om man sluter samman och går ihop så blir man starkare. Därför hoppas jag nu på att vi får en stark partiledare som kan ta över statsministerposten och föra tillbaka Sverige till ett samhälle där vi alltid sätter människan i första rummet och där vi talar om hur politiken blir för småbarnsfamiljen i Mora eller pensionären i Malå, vi måste prata om människorna som blir drabbade, vi måste starta oponion för att stoppa det skenande tåg som Alliansen sitter och kör med Sverige mot avgrunden..

 10. Conny Forsström

  Oerhört träffsäkert och välskrivet! Instämmer i vartenda ord. Nångång vaknar folk. Protester och storstrejker kommer att komma även här när regeringen drar åt den ekonomiska snaran runt folkets hals.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.