Men när sjutton ska dom kliva ur glasbubblan…

och inse att det är helt uppåt väggarna med systemen. Regerigen har ju lovat att se över sina regler kring försäkringskassan men nu blir det bara värre och värre.

I dagens tidning läser man om tre förståndshandikappade människor som krävs på över kvarts miljon för att de för 16 år sen….jag du läste rätt …..16 år sen enligt försäkringskassan fått felaktig ersättning.

Men ge er för sjutton, allt annat i samhället blir preskriberat och att ge sig på de absolut svagaste gör det än värre. Och att dessutom kräva att summan ska betalas inom en vecka annars utgår 9.5 % ränta är skrattretande. Lägg ner säger jag.

Den andra nyheten är att Tv-kocken Erik Videgård som drabbats av strupcancer inte får någon sjukpenning . Han genomgår en av de tuffaste behandlingar en människa kan utstå och har fått besked att han inte är berättigad till sjukpenning enligt Försäkringskassans regler.  Att man dessutom babblar om att han ska överklaga beslutet men inte till Försäkringskassan för dom skulle inte ändra något utan han skulle överklaga till Förvaltningsrätten som meddelar att deras handläggninsgtider är drygt ett år. Frågan som dyker upp i huvudet är …..lever han ens då?

Låter detta som en regering som arbetar för att minska utanförskapet i samhället. Samtidigt läser vi att arbetslösheten inte alls minskat, det är regeringen som försöker mörka uppgifterna genom att räkna in de som går hos de berömda jobbcoacherna och de som får småvik. Med statistik kan man förvränga allt, det har vi väl fått otaliga bevis för de sista åren…

Ovanpå detta rusar elpriserna i höjden. Enligt SCB så har elpriserna ökat med 86 % sedan avregleringen av elmarknaden och vi har nordens högsta elpriser, kanske beroende på att vi har tre stora jättar som styr marknaden.

Och vad säger Maud Olofsson om det…..hon kan TÄNKA sig att TITTA om det är någon ide att sänka skatten. Snacka om hyckleri på hög nivå.

Svenska folket ni är grundlurade, de kronor ni fick i skattesänkningar har regeringen redan tagit tillbaka med råge och det kommer att bli värre, räntorna stiger, hyrorna ökar, lönerna står stilla, maten blir dyrare, bensinentaket ökar ständigt …..var lugn du kommer inte att få några problem med att tömma kontot varje månad för att överleva.

Ja och sen pratar dom om som på Wibbles tid …kommer ni ihåg hon som sa att varje svensk borde ha minst en årslön på banken för oförutsedda utgifter…

den tesen har moderaterna fortfarande kvar….

säg det till de som hamnat i utanförskapet på grund av den högervridna politik som nu styr Sverige….jag tror inte att dom håller med…..

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Aroon

  Sverige går bra säger Anders Borg och springer runt i sin hästsvans och småler. Men att handikappade straffas med den politik han är ansvarig för rör honom inte i ryggen. Jag såg också den som har parkeringstillstånd p g a sitt handikapp skulle omprövas om man bara kunde ta några steg. Sverige går bra!
  En garanti att ha det bra i Borgs värld är att man föds med rätt gener och finns det dessutom blått blod i ådrorna är kariären spikrak. Sverige går bra!
  Skälet till att man gör som man gör, återkravet, är troligt nog som vissa brottslingar behandlas av domstolar. Man vill statuera exempel med några handikappade som gjort en miss som försäkringskassan tidigare godkänt men nu ändrar sig efter 16 år. Sverige går bra!
  Ingen skall fattas dig, du som tror på Borg. Sverige går bra!

 2. Leif Danielsson

  Suzanne, när har högern någonsin brytt sig om sjuka och arbetslösa? Nej, deras politik går ut på morot och piska, ingenting annat. Cynism är bara förnamnet.
  Att så många blint springer efter moroten är knappast förvånande även om det är trist.
  Tyvärr har nog högern vunnit sina framgångar på att de flesta ur den yngre generationen, från 50 och nedåt, blivit allt mer ointresserade av politik och tar till sig den info.som kommer via korta snuttar på TV eller via styrda ”tittar-eller läsarundersökningar” som har en förmåga att senare visa sig vara totalt osanna. Hur många tror du inte fått sig itutat att Sverige har världens sjukaste människor? Den typen av argument har trumfats in i var mans medvetande tills det till slut blivit en ”sanning”. Denna ”sanning” har gjort det legitimt att slå till mot sjuka.
  Om debatten ändå kunde föras upp på ideologinivå, där skillnaderna mellan höger/vänster vore det stora samtalsämnet. Då skulle högern inte ha en chans. Det har gång på gång visat sig att när frågan ställs om låga skatter kontra bra välfärd i fråga om vård, skola och omsorg om de äldre och handikappade är svenska folket beredda att betala sin skatt för dessa ändamål.
  Högren tjänar oerhört på att vanliga människor är så ointresserade av politik och på något sätt måste S upp på banan och utmana egoismen. Med rätta personer och med kristallklara argument kan högerna propaganda om ”frihet för individen”, att själv skapa sina trygghetsbehov, slås i spillror.
  Tyvärr är den debatten totalt obefintlig.
  Inte för att V-mina är borgerligt, men jag kan inte undgå att tex.läsa om hur många som anser sjukstugan vara under all kritik, p.gr.av personalbrist som grundar sig i otillräckliga medel. Samma sak gäller inom alla sektorer, från skolan till vägunderhåll…alltid är det en fråga om pengabrist. Svrige går som tåget, skattesänkningar står som spön i backen, samtidigt som pengar saknas på alla områden. En normalbegåvad borde inse att det är fel någonstans i systemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.