Förstår han inte reglerna Fredrik Reinfeldt…

Nu har alliansen förlorat och fått flera bakslag, I röstningen om utförsäljingen av statliga bolag förlorade dom , nu har dom förlorat röstningen om datalagringsdirektivet också.

Nu börjar Fredrik Reinfeldt bli sur….

I TT säger han: "Det finns en önskan från det rödgröna partienrena att hamna i majoritet med Sverigedemokraterna och det kan bara ske om de aktivt röstar tillsammans, trycker på samma kanpp"

Ja der är väl så majoritetsförslag vinner att majoriteten av de röstberättigade röstar på samma förslag.

Men det knepiga är attityden att om de rödröna röstar med Sverigedemokraterna och röstar på samma sak så är det ett samarbete menda om alliansen och SD röstar på samma sak som dom nu gör i 9 av 10 voteringar så kallar Reinfeldt detta att ta ansvar.

Sen säger Reinfelt : "Den ordning jag arbetade med i många år här är när man inte får stöd för sina egna förslag så lägger man ned sina röster i slutvoteringen."

Märligt ställningstagande …han menar alltså att de rödgröna ska lägga sig platt för att alliansen ska få igenom sin politik.

Men för sjutton har man inte egen majoritet så måste man ju förhandla med andra tills man får majoritet så att man vill få igenom sina förslag.

Jag menar det gjorde ju alliansen härom veckan när man tillsammans med Miljöpartiet röstade om migrationsfrågan. Det kommer att hända igen.

Fredrik Reinfelt får nog ta och lära sig att har man inte egen majoritet så får man räkna med motstånd och det hoppas jag att de rödgröna ger honom gång på gång på gång fram till valet.

Det behövs för att visa på vilken skev poltik de bedriver….

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Suzanne, har du sett en statsminister som är så osynlig som Reinfelt? Han hukar för varje större fråga som dyker upp och när han uttalar sig är det fullständigt intetsägande, förutom oändliga upprepningar av ”S tillkortakommanden”.
  Häromkvällen såg jag honom hos Skavlan; hans största ögonblick i livet, som gjorde honom mållös,var att träffa Gösta Boman…tja, det säger väl det mesta om kungen av Täby.
  Jag hoppas att jag inte håller alltför låg nivå på mina inlägg hos dig för att få passera….

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Leif Danielsson (2011-03-18 16:35)
  Ingen fara jag håller fullständigt med dig, han är väldigt osynligt och blek så det är nog dax att byta ut honom innan han försvinner fullständigt i tomma intet..Lustigt att man ser mer av finansministern är statsministern och däremellan finns en hälsominister och en utrikesminister som är lika fega…

 3. Aroon

  Jag såg han såg väldigt sur ut och hotade med mindre pengar till vård, skola, omsorg. Det verkar vara nåt innerst inne han önskar genom ett sånt uttalande. Han blev ju också nedröstad när de ville ha mer personal tiil kanslihuset, det rörde sig om 300 miljoner. Vart la han de pengarna, eller hans kompis finansministern? De kunde väl gått till nåt nyttigt istället, men inte ett ljud då det blir pengar över på nåt område. Syftet i regeringen är ju uppenbart. Att stärka sin egen makt och låta fattiga pensionärer och de som har det sämst satsa sin sista krona till adelskammaren. Som tur är bromsas den något nu genom att de inte har egen majoritet och det är klart det svider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.