Visst ställer jag mig bakom valet av Juholt…

och tror att han blir en bra partiledare för Socialdemokraterna. Jag väntar med spänning på att få höra hur hans visioner är och vilken poltik han vill att partiet ska stå för.

I minne kanske man ska ha är att ex Tage Erlander var det inte många som visste vem han var när han valdes till partiledare och han satt hela 23 år som statsminister.

Roligt mitt i allt är det att läsa om Maud Olofssons kommentarer om när Håkan Juholt föreslogs som partiledare. Hon fällde följande kommentar:

Håkan Juholt är en trevlig person, men det jag kan tycka är tråkigt är att Socialdemokraterna inte klarar av att välja en kvinna. Nu är man tillbaka i att männen styr, säger Centerledaren Maud Olofsson.

Det spelar roll för hur man bedriver politiken, framhåller hon.

Med tanke på att Centerpartiet är sämst på kvinnlig representation i kommunala bolagsstyrelsen så är det ett modigt uttalande. Dessutom måste det väl innebära att hon ger en känga till sina egna allianskamrater. Moderaterna och Kristdemokraterna har väl aldrig haft en kvinnlig partiledare nån gång.

Folkpartiet har visserligen letts av en kvinna en gång i tiden i drygt två år men hon fick väl aldrig förtroendet att leda partiet genom en valrörelse.

Men det är klart att Maud Olofsson har rätt i en sak.

.- att männen styr spelar roll för hur högerregeringen bedriver sin politik och där har nog inte Maud Olofsson mycket att säga till om trots eller kanske för att hon är en kvinna eller också beror det på att Moderaterna styr för att dom är störst och äter upp kakan själva  och de övriga får nöja sig med smulorna som faller ner från bordet…

Men jag ser fram emot när Håkan Juholt går upp i sin första debatt med Reinfelt & Co det kommer att bli ett spännande. Och jag tror att Reinfeldt nog får det lite svettigt i alla fall när han ska försöka försvara den poltitik som nu förs…..och för att inte tala om det berömda utanförskapen och alla jobb……..som inte finns…. 

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

 1. Alla är inte socialdemokrater-respect

  Lite synd Susanne att du skriver bara politiska bloggar, tror Vilhelmina vill mer om kommande händelser av sin bärande kulturarbetande( som du gör bra).., vi vill veta mer om vad som händer, inte din politiska åsikt som i mitt fall är överdrivet vänsterkommunistiskt….Vilket gör att jag tappar intresset för blivande föreställningar på folkets hus, om du har personsliga vänsteråsikter, gör det isf på sossarnas egen blogg..

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Alla är inte socialdemokrater-respect (2011-03-26 00:25)
  Bara en påminnelse så har Riksteatern Vilhelmina en egen hemsida där all information ligger om våra arrangemang. Den här bloggen är min politiska blogg. Men självklart kan jag också börja skriva om våra arrangemang..

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Alla är inte socialdemokrater-respect (2011-03-26 00:25)
  Men om du inte hittat till vår hemsida så kommer adressen här: wwww.wilmakultur.se där finns också numera en kulturkalender med information om allt som händer i Vilhelmina.

 4. Aroon

  Ja man vet ju inte riktigt men ett är då säkert, tydligt är man vill ha någon som påverkar röstningen där det är mest tätbefolkat. Hur vi röstar här uppe verkar ha liten eller mindre betydelse. Det måste ju vara så man ser det.
  Jag fick då ingen ”aha” upplevelse när han nämndes första gången och inte heller när han blev vald. Men jag hoppas förståss ändå att det går bra. Jag tillör inget parti (partimedlem) så jag kan tycka precis hur jag vill (om allt). F ö gillar jag inte då beslut som tas måste harvas igenom olika instanser. Jag vill ha snabba och konkreta beslut och det kan man inte säga när det gäller olika partistyrelser, speciellt sossarnas. Jag kan ha fel, men det är så jag känner. Lycka till!

 5. Aroon

  PS
  Man må då säga att Suzanne tar in kommentarer oavsett om det är för eller emot något. Vissa bloggare verkar bara vilja ha den som nickedockar med. Vänster eller höger, det kan ju bero på hur betraktaren ser det.

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-26 09:02)
  Jag tar in alla kommentarer om dom inte är personangrepp och innehåller rena oförskämdheter men lyckligtvis så är det bara några få hitintills på ett år som jag nekat. Jag hoppas att det fortsätter så och självklart har alla rätt till åsikter oavsett om man är för eller emot mina.

 7. Krister Klermalm

  Mest framgångsrikt har Miljöpartiet i sitt styrande i jämställd ledarskap. Här styr inte bara av männen i politiken.
  Så nämns inte heller här vänsterpartiet med sin partiledarskap. Stå du för demokrati borde också dessa två vara med i den här bloggartikeln din.

 8. Aroon

  Såg delvis talet av Juholt på TV. Det var över förväntan och jag säger ungefär som Göran Greider (Dalademokraten)”det bästa på 25 år”. Ja han var bra. Sedan får vi se om han lyckas vända skutan mot en stark ström och högervindar för att sedan glida in medströms och ankra fast.
  Very Good!

 9. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Krister Klermalm (2011-03-26 12:09)
  Nåja nu var det ju inte oss på andra sidan det gällde utan Maud Olofssons yttrande och hur Centerpartiet själva har det med sin jämställdhet. Nog vet jag att både Västerpartiet och Mijöpartiet haft kvinnliga ledare/språkrör. Men Mauds uttalande var väl lite av att kasta sten i glashus tycker jag.

 10. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Aroon (2011-03-26 13:42)
  Ja jag såg också delar av talet och tycker också att det var över förväntan och hoppas att vi nu bara ska gå framåt i vårt parti och försöka vända på skutan över hur Sverige styrs till ett mer solidariskt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.