Hur var det nu med alla löften Maud Olofsson gav…..

till småföretagarna. Det skulle ju bli så mycket enklare. Hon kritiserar öppet Håkan Juholt och Tommy Waidelich efter att de skrivit en debattartikel i DN om hur de vill utforma den ekonomiska politiken i framtiden.

Maud säger 

"Håkan Juholt och Tommy Waldelich tycks inte förstå att det är bara genom att göra det enklare, roligare och lönsammare att vara företagare som framtidens jobb skapas"

Nu har hon väl ändå missat något…var det inte precis det som var Centerns stora vallöfte i valet 2006. Att de skulle göra det enklare för företagare, det skulle bli mindre pappersjobb och mindre byråkrati.

Så har det hänt något då? Trots att regeringen haft detta högt upp på sin agenda att förenkla regler och minska på regler för företagarna så märker de svenska företagarna ingenting.

Näringslivets Regelnämnds barometer uppger att 73 % av det tillfrågade företagarna inte upplevt några förenklingar. Tvärtom säger många företagare att de statliga myndigheternas krav på uppgifter och statistik har ökat.

En undersökning bland 11 000 företagsledare visade att endast 2,6 % runt hälften av sasmhället i stort säger sig vara villiga att rösta på "företagarpartiet" Centern. Sämre betyg kan man väl knappast få.

Det roliga är när Maud Olofsson alltid talar om hur förträffligt Center är och hur mycket dom har genomfört för företagarna men nånstans har hon missat att det tillkommit mer än det förenklats vilket gör att deras vallöfte blev ett stort svek mot de småföretagare som trodde på dem.

Och ovanpå alltihop så fortsätter bonusfesten för de stora företagen och regeringen har misslyckats totalt med att strypa dem. Tvärtom så säger ex Vattenfall att de är för stora för att följa reglerna så även här har Maud Olofsson misslyckats kapitalt…

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Viking

  KD och C har hamnat i ett skattebråk. Hägglund anklagar Maud Olofsson för att inte vilja hålla sina löften. Hägglund kommer att kämpa med näbbar och klor mot Olofsson. TT:
  KD-ledaren Göran Hägglund anklagar C-ledaren Maud Olofsson för att inte stå för
  sina löften till pensionärerna i valrörelsen.

  Då försökte flera partier att göra en poäng av att de värnade pensionärernas intressen och att deras skatt skulle sänkas, skriver han i sitt nyhetsbrev. ”Men nu är Maud Olofsson inte längre lika tydlig”.

  Han är kritisk till hennes uttalanden om att nästa års uppräkning med 2,7 procent räcker.

  ”Vad hon glömmer är att pensionerna två år i rad minskat på grund av det allmänna ekonomiska läget”, skriver han.

  Han konstaterar att i valrörelsen är det lätt att lova vitt och brett och ställer Centerns agerande i motsats till KD som tänker stå för sina vallöften.

  Hägglund lovar att med ”med näbbar och klor” kämpa för att skatten för pensionärer sänks minst lika mycket som skatten för löntagarna.

  Centern och Kristedemokraterna slåss för sina politiska liv. Nu slåss de med varandra för glatta livet.

 2. Aroon

  Det nyföretagande som dykt upp nu efter den här regeringen tillträdde är mestadels ”fuskföretag”. Man skickar ut luftfakturor till än den ena än den andra personen eller mindre företagare och kräver pengar för helt påhittade saker. Var det liknande företagande Maud menade när hon tillträdde ministerposten som skulle förbättra företagsklimatet? Det fuskas inom en massa områden. Rut/rot bl a. Här får skattemyndigheten in uppgifter på arbeten som någon (företagare eller uppger sig vara) vill ha betalt för som är rena bluffen. Vi har ju sett på TV hur vissa anställda behandlas av sina arbetsgivare. Trenden är ju tydlig: Maudeffekten och den här regeringens politik. Till råga på inför man nu momsplikt för ideella föreningar. Ni som röstade på Centern och Maria Kristoffersson gjorde ett bra val. Grattis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.