Lever vi verkligen i samma värld?

Man kan inte annat än ständigt förvånas över hur det på vissa håll gäller andra regler än för oss "vanliga" människor i samhället. Är du moderat och politiker kan du uppenbarligen stå över alla normala regler som gäller.

Ta tex toppmoderaten och tidigare landstingspolitikern Elwe Nilsson. Han kommer nu att bli ny förtroendevald revisor för Moderatern i Stockholms läns landsting och hans uppgift är att se till att allt går rätt till.

Det för mig märkliga är att denne man är dömd i domstol för att ha undanhålligt information under sin tid som ordförande för Stockholm Lokaltrafik. Han ingick i den landstingsledning som prickades av revisionen och inte beviljades ansvarsfrihet av fullmäktige. Detta på grund av att de fullständigt kört landstingets ekonomi i botten med ett rekordunderskott.

Hans karriär ett snabbt slut 2002 då det avslöjades att han som trafiklandstingsråd också hade rest och lyxat till sin privata tillvaro på skattebetalarnas bekostnad.

Han ska nu alltså granska landstingets ekonomi. Han ersätter dessutom Ingela Gardner-Sundström som lät skattebetalarna finasiera henne avtackningsfest med en kvarts miljon kronor. På gästlistan stod namn som Filippa Reinfeldt, Per Unckel m fl. alltså inte den vanlige löntagaren som dock fick betala kalaset över skattsedeln.

Det var också hon som gav sin man löneökning på 330 % som jag berättat om i en tidigare blogg.  Kommunalrådet Mikaela Fletcer Sjöman också Moderat i Österåker fick en löneförhöjning på 5 800 kr efter bara en vecka på jobbet.

När man frågade henne om hur väljarna kunde tänkas reagera på allt festande och dessa enorma löneökningar svarade hon bara:

"Väljarna har valt mig och Moderaterna för att vi vill göra Österåker till bästa skolkommun"

Tillbaka till Stockholm och Moderaterna så finns du en hel del resursslöseri som man undrar över. Ta exempelvis Spårväg City där en notan för en stump spårväg slutade på 288 miljoner, 60 miljoner mer än vad SL räknat med.

Tunnelbaneupphandlingarna blev alldeles för höga och resultatet urdåligt. Skandalen kring bygget av Karolinska Sjukhuset där man inte hade koll på hur mycket pengar det skulle kosta i slutändan.

Komplettera detta med att alliansen i Stockholms läns landsting vill skära ner på de autoriserade revisorern så är saken solklar…

Och så väljer man in en revisor (Elwe NIsson) som är prickad av landstinget och dömd i hovrätten till att bli Moderaternas nya revisor i just landstinget.

Det smakar surt sa räven om rönnbären och visar tydligt på att sitter du i en maktposistion så gäller andra regler än för oss vanliga människor…

 

Etiketter: , , , , ,

11 kommentarer

 1. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Borgarn (2011-04-03 14:11)
  Häcklandet av Mona Sahlin kommer att gå till historien som det enda borgarna kunde hitta att nedvärdera henne med. värre och värre, så Monas Tobleroneaffär ter sig som en småsak mot vad vi nu läser att moderater klarar sig undan.

 2. Aroon

  Det är så det går till. Häruppe nagelfars varje individ och minsta lilla svinn når makthavarna nere i Stockholm och fortplantas vidare till EU. Medans där maktens män håller hus frossas det vilt på skattebetalarnas bekostnad. Det gör en inge glad läsa vad du skriver, men tyvärr så måste sanningen fram. Jag tror ingen av makthavarna bryr sig för de har ett eget regelverk att följa, eller inte följa. Jag ser ingen skillnad när Gustav III var Kung och hur det nu fungerar i huvudstan och runt om i Sverige. Makten sitter inpräntad runt slottet vare sig vi vill eller inte.

 3. Borgarn

  Häcklandet? nejdu, jag gör ingen skillnad på folk som du. Du tar upp att Moderater inte fyller lagar men det gör inte alla sossar heller. Vad det gäller mona så gällde det att åka på semester på skattebetalarnas pengar, hon anlitade svart barnvakt, åkte med körförbud på bilen, hon shoppade på kortet för åtskilliga tusen, hon hade skatteskulder osv. Det gällde mycket mer än Toblerone och under många år! Så håll dig till sanningen om du kan det?

 4. kalle Svensson

  Vad tycker du om dom skenande kostnaderna vid rivningen av Regnbågen samt kostnaderna som blev mycket högre än vad som beräknades vid iordningsställandet av dagis på Trissibacke.
  I Vilhelmina får vi också höra att: Nu har ni valt oss så nu kör vi vårt race. Vad ni tycker spelar ingen roll.
  Skriv gärna om lokalpolitik. Du som är med i ledningen har väl mycket att delge.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Borgarn (2011-04-04 12:23)
  Jag håller med om att även Mona Sahlin bröt mot regler men det är ett antal år sedan nu. De som nu bryter mot reglerna borde isåfall ha lärt sig något av det. Men trist nog så fortsätter det med att de som sitter i maktens boning tar sig friheter och ingen kritiserar och ingen får betala så nog är det konstigt att det fortsätter och fortsätter…

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till kalle Svensson (2011-04-04 17:11)
  Eftersom det just nu pågår en utredning om vad som hänt så kan jag inte säga något, men när den är klar så får Åke delge vad det är som hänt. Och för förtydligandets skull så sitter jag inte i någon ledning, jag är ersättare i kommunstyrelsen och är okunnig om mycket och har mycket att lära vilket jag hoppas att jag får under de kommande åren.

 7. sosse

  Björklund borde införa ett nytt ämne för skoleleverna i framtiden.
  Hur man fifflar och försöker sko sig ekonomiskt i framtiden för att klara sig bland alla andra som smygfifflar sig fram i livet.
  Listan kan göras lång:
  TV-avgifter ska man inte betala
  Rut och Rot-avdragen ska man lära sig att bedra staten med.
  Får man en högre kommunal tjänst inom bostadsmarknaden ska man lära sig dra egennytta ekonomiskt av det genom att få gratisresor och verandor byggda gratis som i Göteborg.
  Jobbar man på organisationer som Röda Korset så är det bra om man lär sig förskingra pengar.
  Svart hemhjälp verkar många moderater som forne Borelius och Hamiltons ha utnyttjat så det verkar vara bra att ha i rockfickan om man inte kan fiffla med Rut och Rot.
  Undanhålla staten skattepengar(fastän de förmögna betalar en bråkdel skatt av vad de gjort förut) verkar också vara populärt.
  Det är nästan så man börjar undra om det är något fel på en själv som tror på etik och moral och rättvisa uppvuxen på 50-60talet som man är.
  Kyrkan med sin skrämselpropaganda verkade ändå ha haft sitt syfte förr i tiden fast häxbränning nog var i mesta laget.
  Men då tordes folk inte göra annat än hålla sig i skinnet för annars trodde de vättar och häxor och djävular gjorde livet surt för dem om de inte höll sig till sanningen.
  Dags att sätta upp de 10 budorden bland Vattenfallsbonusdirektörerna och fifflande politiker och kommunala högre tjänstemän börjar det bli i alla fall.
  Skicka dem på en högmässa till kyrkan vore också bra, där prästen skulle ge dem en predikan om att inte sko sig på de mindre belevade,att tänka på sin nästa osv.
  Det borde bli kyrkans nya roll att försöka lära höginkomsttagarfifflarna att lugna ner sig lite vad gäller dollarns värde på aktiemarkanden.
  Det finns bra folk bland de rika som ger till de fattiga och behövande också ,främst filmstjärnor men en och annan adelsdam gör bra ifrån sig också.
  Även om det är avdragsgillt i deklarationen.

 8. Aroon

  Jag upplever det blivit tvärtom så att kristenheten ger en legitimitet skinna andra på pengar och skaffa sig stora förmögenheter och utnyttja andra till ett bekvämt liv åt sig själv. Tidigare trodde man att en s k ”kristen” individ var bättre än en som inte var. Jag finner det råder raka motsatsen numera. Jag ger inte mycket för Alf Svensson (Kd), Livets Ord (Carola) och andra liknande tarmsköljare och taskspelare.

 9. kalle Svensson

  Intressant att du tycker att du kan för lite om lokalpolitiken för att kunna uttala dig. Samtidigt verkar du veta sååå mycket om politiken i stort. Där verkar du vara med som ordinarie. Nä, låt oss få lite insikt i lokalpolitiken genom dina ögon och öron. Du gillar ju att skriva.

 10. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till kalle Svensson (2011-04-09 22:54)
  Jag kommer tids nog att skriva om lokalpolitiken när jag blivit varm i kläderna. Det enda poltitiska uppdrag jag har i kommunen är en ersättarplats i Ks. Men du behöver inte vara orolig det kommer blogginlägg om kommunpolitiken så småningom och fram till dess finns det andra som informerar om den på sina bloggar. Sen kan du ju alltid läsa vilhelminasossarnas egen blogg där rapporter från nämndernas sammanträden läggs ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.