Upprörande nyheter…

enligt en grannblogg så lägger Försäkringskassan ner sitt servicekontor i Vilhelmina tillsammans med drygt 100 andra servicekontor. Skandal tycker jag , regeringens politik hamnar längre och längre bort från oss medborgare. Den regerar ett Sverige som enbart gynnar de rika.

En annan nyhet i tidningarna är den numera avskedade SOS-sjuksköterskan som nekade en svårt sjuk man ambulans vilket resulterade i att han dog av brusten mjälte. Det är också sånt som absolut inte får hända. Det måste vara så att man skickar ut hjälp direkt, det ska inte vara så att en operatör kan avgöra per telefon om det är nödvändigt eller inte.

Nu stiger räntorna också och fler höjningar är att vänta, redan nu så är många människor rädda för att de inte ska klara av att amortera på sina huslån om räntorna stiger..jag befarar att det kommer en bubbla där många kommer att få gå från sina hem eller sälja dem med förlust…och därmed få en skuld för livet…

Det pratas om hur duktig Anders Borg är och hur bra det går för Sveriges finanser. Tacka fan för det. Vi har väl aldrig haft så många som hamnat i utanförskap som nu som får betala, vi har väl aldrig haft så många kommuner som går på knä pga minskade skatteintäkter och krafitgt ökade utbetalningar av försörjningsstöd.

Och de rika kommunerna blir allt rikare och de fattigare allt fattigare, segreationen har väl aldrig varit så stor som nu. Regeringen lyckas inte minska arbetslösheten och de som hamnar utanför samhället blir fler och fler

Fortsätter det så här så kommer det att bli ett väldigt tydligt A och B lag i Sverige på alla fronter, Sverige går bakåt hela tiden och en vacker dag brister det ordentligt om inte regeringen kliver ur sin glasbubbla och ser verkligeheten som den är.

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Aroon

  Ett A och B-lag finns för ganska lång tillbaka, nu har tillkommit ett C-lag. Det är inte förvånande att servicekontoren läggs ner. Ser man till efterfrågan av tjänster går det knappt bedriva en sådan inrättning utan att staten står för notan. Sätt ut det på enreprenad som allt annat. Varför ändra politik för olika områden? Riksbanken höjer räntorna med några kvarts procent åt gången och styrräntan ligger tror jag runt 2,5%. Utlåningsräntan för privatlån hos de största bankerna ligger på mellan 7-10%, boräntorna något lägre. Inte för så länge sedan skrek man om pengar från staten och de pumpades in otaliga miljarder. Nu blåser man på med oskäliga räntor och generösa bonusar. Skattesänkningarna går till att avbetala de höjda räntor som låntagare har vilket rör sig om miljonlån. Surt sa räven och mera kommer, var så säker. Inget är förvånande och att vissa politiker inom kommunen, eller de flesta förressten, skriker om att vi ska kvar service m m anser jag bara är populistiskt. Se sanningen i vitögat, riktiga jobb är vad vi behöver. Sluta med allt fjant hit och dit. Det finns trots allt folk som jobbar å sliter och många jobbar på annan ort eller annat land och vi får tacka att de betalar skatt till kommunen, än så länge.

 2. Wallan72

  Tycker inte det är mer än rätt, glesbygden har inget berättigande om den inte bär sig själv.
  Det är väl inget självändamål att ALLT ska finnas i HELA landet?
  Tror nog det finns andra platser där behovet av servicekontor är bra mkt större än i villis, oavset man är fattig eller rik!

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Wallan72 (2011-04-21 12:11)
  Då kanske de som bor alla som bor och nyttjar kommunal service i andra kommuner än de betalar skatt i ska tvingas betala skatt där de har sin bostad och tvångsskrivas där. En annan sak är att fritidshusägare som inte bor i kommunen ska beskattas hårdare för den kommunala service man nyttjar men inte betala skatt för. Då kanske skatterna fördelas jämnare i landet. Sen är det väl en självklar sak att en grundläggande samhällsservice ska finnas där människor bor.

 4. Krister Klermalm

  Det mentalitet som finns, särskilt av banker och inesteringar i stort oavsett områden av kapital, infrastruktur och regional landsbygdpolitik etc är destruktivt och missgynar många delar av landet även ute på skärgårdarna -inte bara inlandskommunerna – av resurser och tillgångar mm. Det ska satsas på turism på ena sidan och på den andra knappa (värst inga alls) patial till vägar och underhål för att på ett komfortabel väg för turisterna att komma. Så även med samhällsservicen för landsbydgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.