Obegriplig logik från tankesmedjan Timbro..

Nu har dom en sån där fantastiskt obegriplig logik igen. Det måste vara fantastiskt skönt att ha en hjärna som till varje pris kan bortförklara alla dumheter så lättvindigt.

Det senaste påhittet från tankesmedjan Timbro är att invandrare inte ens är värda minimilöner. Jenny von Bahr har kommit på lösningen till varför invandrare har så svårt att ta sig ut på den svenska arbetsmarknaden. Hon hävdar bestämt att lägre löner skulle göra susen. 
Hon hänvisar också till en rapport ”som forskats” fram av ..tro det eller ej…tankesmedjan Timbro. Ett av de otroliga argument som hon framhäver är:
”Enligt studien finns även en viss tendens att arbetsgivare väljer bort utlandsföddas ansökningar. Samtidigt är den allmänna tendensen till diskriminering i Sverige markant lägre än i andra länder. De höga lägstalönerna i Sverige utestänger personer som t ex på grund av att de är invandrare har en lägre produktivitet från inträde på arbetsmarknaden. Det arbete den kan utföra värderas helt enkelt inte i nivå med lägstalönen.”
Jag vet inte men i min ögon är detta klart och tydligt diskriminering av en folkgrupp. Å andra sidan så diskriminerar Moderaterna just nu alla grupper i samhället som står utanför höglönegrupperna.
Men det är ju tur just Timbro av alla kan ge ett ljus i mörkret och bevisar att strukturell diskriminering inte är ett problem i Sverige, de handlar bara om att vissa grupper inte är värda lika mycket.
Samma Timbrostudie hävdar också att den nuvarande integrationspolitiken i Sverige är så bra att mer satsningar inte hjälper utan det är bara de höga lönerna som är problemet för dem att komma in på arbetsmarknaden.
I en artikel i The Local  som är nyheter på engelska har hon skrivit följande:
”When asked if a person should be able to survive on their salary, she replied:
“You have to have your first job at some point, integration increases if you get a job, even if your first job is not realle well paid” von Bahr said
Samma argument som det här används I manga sammanhang av kapitalet för att försvara tex dålig arbetsmiljö, bristande säkerhet i fabriker osv genom att ex vis ställa upp en falsk dikotomi mellan jobb och värdlösa villkor eller inga jobb alls. 
Med den här logiken som Timbro står för kan vi väl införa slaveriet helt i Sverige, de är ju redan på god väg med alla konstiga regler för sjukpenning, sjukbidrag, arbetslöshetskassa, lägsta löner, FAS1, FAS2, FAS3 osv som alla går ut på att så lite pengar som möjligt till den som behöver det mest….
Så varför inte vara ärliga inför ett obligatoriskt slavarbetsavtal som säger att alla ska arbeta oavsett bakgrund, sjukdom, hadikapp, förmåga osv och ge dom en hydda att bo och ett mål mat om dan så har vi traskat tillbaka till den tid då de rika ägde allt och styrde allt…
Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Ivar

  Det blir för dyrt att ha slavar. Då måste du hålla dom med tak över huvudet och mat.
  När jag hör talas om Timbro så tänker jag på en kampanj som de körde med på 80-talet som gick ut på att sko sig själv och skita i andra. Det var och är många som gick på det. Enligt uppgifter som jag har läst så satsade näringslivet rejält på kampanjen.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Kanske dax att införa ättestupan igen det var väl i alla fall humanare att slänga folk utför ett berg än låta dem svälta. Betänk att år 2011 har vi en barnfattigdom i Sverige där alla humanitära organisationer vittnar om att man dagligen hjälper många familjer med det mest primära i livet ….mat och som svensk skäms jag över att det ens finns

 3. Aroon

  Timbro med andra dök ju upp som svampar ur jorden under en period. Att kalla sig ”Tankesmedja” är ett sätt undervärdera och diskriminera andra i samhället som försöker livnära sig på vanligt hederligt arbete med hyfsad lön. Man har ju sett hur de resonerar och argumenterar och tror sig ha lösningen på som de ser alla problem i samhället. Det största problemet är dem själva. Jag förstår inte heller varför såna som dessa avarter ges så mycket utrymme i media. Bara blotta åsynen av dem sammankopplat med deras retorik avslöjar nonchalans och arrogans riktat till andra som inte delar deras åsikter. Tyvärr är det ju populärt sedan en tid tillbaka förnedra och spy galla över den som inte kör över andra och fortfarande har kvar lite medmänsklighet. Titta bara eller lyssna till våra (borgerliga) politiker hur de resonerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.