240 000 nya jobb kunde det ha blivit…

istället för att slösa bort dem på jobbskatteavdrag som inte blev nån hit när det gällde att skapa nya jobb.

TCO har gjort en utredning som visar att endast 2 procent av svenskarna säger att dom jobbar mer pga jobbskatteavdraget. 4 % säger att dom skulle vilja jobba mer och 8 % att dom skulle vilja gå ner i arbetstid.

Det säger ingenting om vem som jobbar mer eller hur mycket så egentligen kan det betyda ingen förändring alls. Med tanke på regeringens stora utspel om jobbskatteavdraget som

 "den i särklass mest effektiva åtgärden för att öka sysselsättningen "

så måst man väl ändå tillstå att det blev en rejäl flopp. Det är väl ändå ganska allvarligt att i 98 % av fallen gav det ingen effekt alls.

Kommunalarbetaren har räknat ut att om de 80 miljarder som jobbskatteavdraget kostat istället lagt på välfärden så skulle 240 000 jobb ha kunnats skapas till en omsorg om gamla som går på knäna, till lärarresurser i skolorna som går på knä till en sjukvård som snart ramlar ihop….det känns som att grundtryggheten i samhället idag är som en gammal raggsocka full med hål som behöver stoppas.

Men som vanligt så bygger regeringens politik på olika ekonomiska modeller och är långt ifrån verkligheten det är kanske därför det finns så många politiker på den blå sidan som gör än det ena , än det andra uttalandet som är så fjärran från realiteten för många människor att man förstår att de lever i en egen gräddfi där pengar skapat okänsliga människor som sätter sitt eget ego framför demokrati, solidaritet och jämlikhet…..

och det värsta är att även om de blev sjuka eller arbetslösa så har de även där sin gräddfil och klarar sig skadelösa genom livet …

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Aroon

  Ja så är det ju. Vem bryr sig? Man ser ju dock en tydlig nertoning i deras utspel. Bl a Borg som nu försöker flirta med Mp. Samtidigt börjar han prata om sämre tider (för vem?) p g a krisen i Grekland och USA:s bekymmer med ekonomin. Det verkar som när de får igenom sin politik då är allting på väg uppåt och Sverige går bra. Om inte börjar de grymta om sämre tider. Jaa, vad ska de nu hitta på för att sko sig ännu mera?

 2. Ivar

  Enligt en amerikansk undersökning så är att sänka skatter ingen effektiv åtgärd för att öka sysselsättningen. Endast nån enstaka procent går till nya jobb. Den undersökningen var känd innan regeringen började med sina jobbskatteavdrag.

 3. debattentusiasten

  Jag frågar mig varför halva Sverige röstar på Egoistalliansen?
  Den nya generationen födda på 80-90 talet har fler akademiskt utbildade tjänstemän(tjänstekvinnor) som tjänar skapligt.
  De jobbar också häcken av sig inom privat sektor,och tycker att jobbar de hårt ska alla andra göra det också.
  Att de bidrar till arbetslösheten genom att ställa upp på övertidsjobb så arbetsgivarna ska slippa anställa fler verkar de inte medvetna om.
  Deras måtto är sköt dig själv och skit i andra verkar det som.
  Sen har vi de lättlurade låginkomsttagarna som jobbar inom industri,privat vård och omsorg,privata rutavdragsföretag osv.
  De är livrädda för att förlora jobben,så de tänker att bara jag röstar på moderaterna som är för privatiseringar och sänkta löner så finns nog jobbet kvar.
  De rika och höginkomsttagarna är dem som skrattar hela vägen till banken och tycker Sverige börjar arta sig riktigt bra.
  Hur många bonusdirektörer har sagt sig avstå från miljonbonusarna till förmån för Sveriges välfärd i år?
  Inga!
  Sanningen i Sverige är att folk vill ha jobb.
  Jobb som man kan leva på dvs.skälig minimånadsinkomst.
  Sjuka deltidsjobbare och funktionshindrade vill jobba.
  Men dem jobben blir färre och färre under alliansens ledning.
  Björklund vill skräddarsy framtida broileruppfödda ungdomar som passar arbetsmarknaden,likaså Svenskt Näringsliv.
  Arbetsmarknaden i framtiden håller på att urarta till en slags boskapsmarknad för bästa prissättning till privata arbetsgivare.
  Privata arbetsgivare som följer kollektivavtal och gynnar även arbetstagaren ska ha heder och ära.
  Men tyvärr börjar arbetsmarknaden svämma över av bemanningsföretag,timanställningar,visstidsanställningar,svartjobb.
  Privat är lika med att ekonomisk vinning är starkast även inom skola,vård och omsorg.
  Kommunal offentlig sektor ser det fortfarande som viktigast att uppfylla kraven från stat och kommun som viktigast.
  Så är det,motbevisa det ni ,om någon kan.
  TCO slår huvudet på spiken angående skatten!

 4. fd sosse

  Det är ju bara att ni höjer kommunalskatten med motsvarande belopp så kan ni bygga ut vård, omsorg och skola. Enkelt, eller hur? Då kan ni minska på arbetslösheten också. Vad väntar ni på? Tipset har jag fått av en kompis, aktiv S politiker i en annan kommun, annat län, där man höjt skatten. I den kommunen får alla heltid, som vill…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.