På vilken planet bor de egentligen?

Uppenbarligen inte på samma som oss andra ii alla fall, när man ideligen förstår att Alliansen inte lever i samma verklighet som vi andra.

Inte nog med att man skär ytterligare ner biståndet med ytterligare en miljard när svältkatastrofen i Afrika är den största på 60 år. Att man sen dan efter man dragit in pengarna skriker ut att man ger ynka 30 miljoner till katastrofen i Östafrika skamligt.
Hur många kommer att tycka att det är gott med en extra hundralapp vid nästa jobbskatteavdrag med den insikten… inte jag i alla fall, jag avstår gärna från den.
Samtidigt samlas rikemansbarnen i Båstad och super dygnet runt på champagne som de betalar 5000 kr för en flaska. På deras limousiner står de kränkande orden ”Har du inte råd, fråga inte”.
Myntet på den baksidan är att barnfattigdomen ökar fortfarande i Sverige med barn som berättar lögner för att slippa gå på födelsedagskalas utan present eller inte bill besvära mamma med en lapp om en skolutflykt som de vet att de inte har råd att följa med på. Att kylskåpet gapar tomt hemma och det finns inte så mycket som en krona över till annat än det mest nödvändiga och knappt det.
Ett annat område där det går utför är med den svenska sjukvården som inte alls längre är så bra som vi tror, kvaliteten sjunker stadigt när allt ska göras kostnadseffektivt, pris går före kvalitet och här leker man numera snart rysk roulett där det beror på var man bor i Sverige som chansens att få bra vård. Ett exempel är att nu spelar det roll var du bor ilandet om du får den medicin utskriven som du behöver. Ett annat exempel är att exempelvis vården vid en stroke skiljer sig markant med var du blir sjuk och ska vårdas.
Ett annat exempel är den vansinniga idén om att verksamheter som SOS alarm ska gå med vinst, hur i fridens namn tänker man då?
Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. fd sosse

    Att biståndet behöver ses över, har även Aftonbladet skrivit om, googla på ”bistånds skandaler Afrika” så kan du själv läsa. Som det står i artiklarna: pengarna förskingras, satsas på fel saker etc. Mest skrämande är ju att man inte ställer nga krav på insyn i mottagande landet. Det är ju flera afrikanska länder som är diktaturer i praktiken. Där går det pumpa in hur många miljoner som helst, även då svälter barnen. Läkare utan gränser gör ett jätte jobb, lägg in pengar där. De försöker förutom sedvanlig sjukvård även lära ut preventivmedel, hur lätt går det i afrika med katolska kyrkan/islam som bakåtsträvande makt i dessa länder? Sen undrar jag varför ska du bara avstå 5:e kommande jobbskatteavdraget? Du kan ju redan nu ta det du redan fått och skicka iväg? Du avstår ju gärna från de pengarna. När du skriver att sjukvården har försämrats, vart har du sett den undersökningen? Socialstyrelsen, SKL, Dagens medicin? Eller är det hörsägen, rykten? Jag undrar eftersom jag jobbat inom vården de senaste 25 åren, på 6 olika sjukhus i olika län. Jag känner inte igen det du skriver. Den stora skillnaden nu är att man uppmärksammar avvikelser, vilket man inte gjorde alls när jag började arbeta. Lex Sara, Lex Maria fanns inte. Vad gäller tillgänglighet, så är landstingsformen helt galen. I Norge har man statlig finanserad sjukvård, vilket bra. Då slipper man politiker som ska sätta ”avtryck” under mandatperioden, och skräck exempel från en del landsting i södra sverige är att man nästkommande mandatperiod får ett nytt block som ska ”sätta avtryck” osv. Det är miljoner som kastas bort på detta. Sjukvård borde styras av de som kan den, i styrelse form, med landstingspolitiker som har insyn inte mera. Jag har under 25 år upplevt de mest galna beslut, av politiker, från samtliga partier.

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till fd sosse (2011-07-16 13:48)
    Jag håller med dig men att dra in en miljard av biståndet är ändå inte vettigt i mina ögon och jag skänker varje månad pengar till välgörenhetsorganisationer så jag bistår med vad jag kan. När det gäller sjukvården så kan jag hålla med dig i mycket och det är trist när det varje gång det kommer nya poltitiker ska genomföras förändringar som ibland inte är så välgenomtänkta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.