Så fick dom en smäll till….

 

Småföretagarna…. och jag som trodde att Alliansens politik gick ut på att främja och underlätta för människor att ha egna företag. Men så blev det inte …
Ett av Centerns stora vallöften var att man skulle förenkla för småföretagare men det visar sig att det hela tiden blir tvärtom. Egenföretagare har inte råd att vara sjuka idag och tvingas arbeta trots sjukdom.
Ekots nyhetssändning idag rapporterar att antalet sjukskrivna egenföretagare har halverats sedan Alliansen höjde antalet karensdagar innan man får sjuklön till en vecka. Anledningen är alltså inte färre sjuka utan att få har råd att vara hemma en hel vecka utan inkomst.
Det är som katten på råttan….om de som är sjuka inte kan vara hemma och återhämta sig utan måste jobba då kommer de att bli ännu sjukare och sliter ut sig.
Förr fanns en valfrihet när det gällde karensdagar, företagarna kunde välja hur många karensdagar man ville ha men det regeln tog regeringen bort och bestämde att sju dagar ska gälla för alla.
Jag trodde att paradorden för den här regeringen var valfrihet men så tydligen inte i det här fallet.
Nåja det är inte det enda som drabbat småföretagarna under de år Alliansen styrt, den pappersexercis som man anklagade sossarna för att ha ålagt småföretagarna har resulterat i ännu fler blanketter att fylla i.
Exempelvis så har upphandlingsreglerna för småföretagare inte blivit enklare trots löften men effekten uteblev och antalet småföretag som deltar i offentliga upphandlingar ligger lika stilla som innan.
Vilket är upprörande för om vi kunde nyttja våra småföregarare mer så skulle det nog stimulera fler att starta företag i våra kommuner men då måste också regeringen sluta sätta krokben för alla och minska regelverket.
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.