Gränsen för lycka går vid….

 

40 000 kr ska du tjäna för att vara lycklig enligt vetenskapliga undersökningar från universitetet i Princeton. , tjänar du över den summan blir du varken mer eller mindre lycklig så 40 000 är en magisk gräns för lycka. Den ultimata lyckonivån ligger på 40-54 000 kr då är människor som lyckligast…
Då behöver du inte oroa dig för att komma i ekonomiska trångmål som att inte kunna betala hyran, inte ha råd med mat för dagen, kunna ha en rik fritid osv.
Däremot om du har en låg lön finns det tydliga konsekvenser som förvärrade livskriser, ökat antal skilsmässor, sjukdomar och ensamhet.
Med det facit i handen förstår jag mer av Moderaternas politik, här måste man se om sitt eget hus och se till att deras egna inte hamnar under lyckonivån. Att man sen skapar utanförskap för en stor del av befolkningen på kuppen som får det ännu sämre ställt kan de säkert blunda för i sitt lyckorus.
Med en arbetslöshet på 8.8 % där det dessutom visar sig att utbetalningarna från A-kassan har minskar stadigt och nu frågar sig experterna varför. Kan det bero på att alla som gått ur och inte har råd att betala den, att de fastnat i papperskvarnen där det tar månader till år innan du får din a-kassa. Eller beror det på alla regeländringar som gjorts om omöjliggör ersättning från kassan.
Nu väntar vi bara på nästa drag från moderaterna…först kommer en liten skattesänkning i form av jobbskatteavdrag och sen smyghöjer man en massa annat så plånboken blir lika tom för många som den var innan. Några har definitivt tjänat på cirkusen och det är naturligtvis de som tjänar bra …de lyckliga har blivit ännu lyckligare…
Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ivar

  Klart att utbetalningarna minskar när det är fler och fler som har slut på A-kassedagarna utan att få nya anställningar. Då har man hamnat i att det är försäkringskassan som betalar ut ersättningen för olika jobbsökaraktiviteter på jobb som man inte är kvalificerad för. Det var bättre förr då fanns det hjälp att få när man blev arbetslös och man fick inte gå hemma i åratal. Då fanns det s.k. beredskapsjobb till avtalsenliga löner där man gjorde nytta eller AMU kurser som gjorde en attraktivare på arbetsmarknaden eller Samhall. Nu finns det inget av detta, marknaden ska sköta allt.

 2. debattentusiasten

  Fick ont i huvet av Göran Skyttes inlägg på svd om rut och rot! Läser VK istället nu. Måste vara 40.000inkomstdebattörer som jag åsiktsstångats med idag!
  Inte fanken verkar dem lyckligare i livet fast det enda dem gör är att lovprisa pengar och förödmjuka dem som tvingas leva på Rutlöner.
  Fattar inte varför inte folk kan betala städare fullt pris!
  Mobiler,tv och datorer kan folk betala för,men inte en mänsklig städare,då ska G.Skytte ha rabatt för att någon ska plocka upp hans skitiga strumpor och kalsonger!
  Medelinkomsten i Vilhelmina ligger klart under medelinkomsten i storstäderna!
  Ändå verkar folk vara klart mycket lyckligare,lugnare och trivas bättre med livet än stressiga storstadsbor!
  Samhällets syn på likavärdegrunder börjar helt försvinna.
  En kapitalistisk syn som bara går ut på att sätta sig själv i främsta rummet(med 40.000/mån) sprids mer och mer i Sverige!
  Såna tankar blir bara till elände i framtiden,med strejker och kravaller till följd!
  Till slut kommer de som inte når upp till rikedom och välfärd att ha fått nog!
  Att vara frisk och slippa krig och elände, är mer värt än pengar i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.