Pride och Kristdemokraterna

Under årets Pridefestival så fanns KD på plats och delade ut material om partiets ståndpunkter kring hbt frågor. Där kunde man läsa att partiet överväger att slopa kravet på sterilisering vid könsbyte. Det var bara ett problem med det – partiet har redan tagit ställning för tvångsterilisering vid sin kongress för drygt en månad sen.

Kristdemokraterna för annars fram en hbt fientlig politik, i sitt valmanifest nämner man överhuvudtaget ingenting om hbt-frågorna. Göran Hägglund ser helst att homosexuella inte skaffar barn. Anledningen enligt honom är att heterosexuella par är bättre föräldrar.
En annan bisarr anledning som man fört fram var att människor av samma kön skulle inte få gifta sig. Motiveringen var att bla att barnens psykiska bästa, på allvar skulle skapa motsättningar mellan etniska grupper i Sverige och att homosexuella par inte kan fortplanta sig.
Man kan ju ironiskt fråga sig varför då giftemål mellan gamla, infertila och barnhatare tillåts!!
En annan vinkel som gjordes var att det skulle öka motsättningarna mellan infödda och invandrargrupper, hur man tänkte här är det väl ingen som begriper.
Sen började frågan om könsneutrala äktenskap bli en het fråga. Göran Hägglund vill kompromissa men kunde inte förklara hur det skulle gå till. Sen kom han på den otroligt intelligenta iden om att homosexuella kunde ingå giftemål men heterosexuella skulle ingå äktenskap. 
Vad skillnaden blev med det annat än ordvrängeri begriper i alla fall inte jag.
I Kristdemokraterna har bla Tuve Skånberg och några till gett insikten av vad homosexualitet leder till
·         Ett tecken på ett samhälle i förfall
Att samkönade äktenskap skulle leda till äktenskap med djur och barn
·         Ett slarvigt sexualliv som leder till oönskade graviditeter
·         Är en grund för de höga aborttalen i Sverige
·         Att relationerna inte ger samhället samma vinst som heterosexuella ??
·         Inte tillåta äktenskap mellan homosexuella för att dessa inte kan räknas som familjer
 
Listan kan göras ännu längre om man tar med dokumentet 20 Argument  som skrevs av förbundssekreteraren för Kristdemokraterna i Svenska kyrkan 2005 där kontentan är ungefär så här:
·         Barn med gayföräldrar är mindre empatiska
·         Barn far illa och homosexualitet är en perversion
·         Könsneutrala äktenskap leder till pedofili och incest
·         Homosexualitet tryggar inte artens fortlevnad och ett förslag är att de homosexuella skall ha avhållsamhet som ledstjärna.
·         Homofobin kommer inte från dokumentförfattaren utan från gud
·         Att säga ja till homosexuella förbindelser är en kränkning mot hela kristenheten
 
Annelie Enochson, riksdagsledamot har inte fattat riktigt vad Pridefestivalen står för utan tycker att den är dekig och skriver i ett blogginlägg:
”Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap…och att alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL flagga. Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår (…)”
Jag har många vänner både heterosexuella och homosexuella, både gifta och inte gifta , föräldrar och utan barn och jag ser ingen större skillnad annat än att en del har samma kön men i övrigt är dom för mig människor med lika värde som någon annan.
Då finner jag det mer skrämmande att människor som högt uppsatt Kristdemokrater så kategoriskt begår hets mot folkgrupp genom sina inskränkta beteenden.
Jag vill leva i ett demokratiskt samhälle där alla människors lika värde är en grunderna . Jag trodde att den kristna principen var att vi alla är lika inför Gud men uppenbarligen gäller det bara de som ställer sig bakom de styrandes åsikter inom kyrkan som räknas…
Som slutpoäng så har Tuve Skånberg rasat mot de KD politiker som fanns representerade på pridefestivalen och anser dem inte längre vara trovärdiga i att företräda kristdemokratisk politik…
Är det Tuve Skånberg som är talesman för Gud eller det kanske är han som är Gud??
För mig ter det sig snarare som att KD består av en samling fördomsfulla människor med ålderstigna åsikter…
 
                                        
 
 
Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

 1. Aroon

  Visst alla har väl rätt leva ut sin sexaulitet, såvida inte det skadar någon. Onormalt sexuellt beteende för tillfredsställelse såsom mord, våldtäkt och i syfte att skada eller döda någon är förstås av ondo. Jag misstänker dock att det sker mindre misshandel och våld inom homo/bi- och allt vad som finns i sexualtet, än vad som sker i s k ”normala” förhållanden.
  Övrigt så består väl vardagen av andra sysslor inriktade på praktiska saker och varddagliga bestyr och där är beteendet detsamma oavsett kön, ras eller sexualitet. Kd består väl till största delen av olika sekter, Pingstvänner etc. Jag vet inte om man kommer så långt i ett samhälle genom att ha möten och träffar och endast byta åsikter med likasinnade. Det blir ju ett ganska slutet system som hamnar utanför samhällets övriga ramar som alla medborgare är satta till att följa och lyda. Det räcker för mig.

 2. Ewa Larsson

  Och i sedvanlig ordning när det gäller Kristdemokraterna, så förvränger du åsikter som står var och en fritt att inneha och buntar ihop partimedlemmarna. Garanterat så finns det homofoba även i ditt ”fria” parti.
  1. Alla i KD tillhör inte svenska kyrkan, utan har en annan tillhörighet, men vi lär nog samma Gud som du.
  2. Det står prästerna i svenska kyrkan, precis som i vissa andra yrken, fritt att välja om man vill viga utifrån sin egen etiska uppfattning, vilket jag tycker är helt rätt.

  Du glömde visst också att nämna att det delades ut ett Regnbågspris till tre KD:are!!

  Varför glömde du det i din iver att hitta lite skit att kasta på KD?
  Beror det på valet av vilka du verkligen umgås med eller finns det någon skillnad på KD:are och de personer du räknar upp?

  Respekten för folk, oavsett partifärg eller åsikter?
  För egen del tycker jag inte om särskiljandet på folk och folk som du gör och stilla funderar jag på om det finns en viss rädsla för andra tillhörigheter eller om inte hbtfrågorna fått för stort focus och riskerar att dela upp oss ytterligare?
  Säger du att du umgås med svenskar och vilhelminabor också, utan att se någon skillnad? Nej, jag tror inte det.
  Precis som i andra politiska partier så delar man inte samma åsikter hela tiden, eller hur, men att då dra alla KD:are över en kam det funkar fint.

  ”Jag fattar inte hur S:arna tänker, när de inte vill att barnfamiljerna ska få mer i pluskan”…eftersom Ni är emot skatteavdraget.
  Känns det bra?

  Som vanligt så blandar du och ger allt eftersom du hittar något halmstrå att dra i.
  Som Kristdemokrat blir jag lite tveksam till din människosyn överlag, när du i fet stil skriver om giftemål mellan gamla och ”barnhatare”, som för övrigt var en helt ny kategori av människor för mig.

  Men det står dessa också fritt att ingå äktenskap, för mig.

  Vad jag vill ha sagt egentligen är att jag är så otroligt trött på att ”klassad” av dig och vissa av dina kompisar.
  Ha en bra dag i övrigt, du unika människa!

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Ewa Larsson (2011-08-08 09:28)
  Det är precis det du säger som jag vänder mig mot. När ni pratar så får vem som helst vara med i KD, du behöver inte vara med i kyrkan, prästerna får ha sin egen åsikt osv MEN du får inte ha en annan sexuell läggning för då är du inte har du inte människovärde nog enligt KD.. Ni är också det parti som spyr ut sin galla offentligt över hbt rörelsen. De tre som tilldelades Regnbågspriset är också de tre som får bära hundhuvud offentligt av Tuve Skånberg. Menar du på fullt allvar att du tycker att ni är ett parti som har respekt för alla och vart kommer man med det isåfall. Jag respekterar verkligen inte alla människor.Jag delar inte de människors åsikter som i mina ögon är inskränkta och fördomsfulla. Det jag skrivet om finns ju som offentliga handlingar om er politik så varför är det så fel att skriva om er politik?

 4. Aroon

  Jag tyckte jag läste någonstans att en medlem i nån Pingstkyrka i ”Svea” ville legalisera porrklubbar och sexköp. För mig kan man lika gärna ha det som Pridefestivaler. Nu vet jag inte om jag läste rätt, jag är inte riktigt 100. Jag förespråkar fri sex så länge båda parter är med på noterna. Myndigheter ska inte lägga sig i mina sexvanor. Tänk om det blir lag på att i en lägenhet eller där man bor ska det vara kameraövervakning i sovrummet. Det blir väl kanske något för justitieministerna att ta ställning till. Det är inte otroligt och föga förvånande hur de inför nya lagar hela tiden i den här regeringen. Varför inte kastrera hela befolkningen?

 5. Aroon

  Jag fick ett mail från en barndomsvän häromdan. Ett har blivit två och de har väntat tillökning i över 20 år men utan resultat. Vännen berättade att de båda 2 gått i privatskola (jag tror en kristen) under uppväxten. Eftersom de aldrig kom några små hade de nu flyttat till de storkrikaste länet, skåne och nu var de återigen förhoppningsfulla att de var deras tut för ett storkbesök med en liten rackare.
  Slut!

 6. Aroon

  Jag vet inte om det är sant men under Pridefestivalen hade man sett några personer med kondom över huvudet. Det sas det var personer ur Kd som gjort detta för att skydda sig mot anhängare av Pridefestivalen. Jag tycker det verkar lite överdrivet och uppseendeväckande. Hade det inte räckt med en overall med texten: Rör mig så dör jag!

 7. Christine Svensson

  Citat från svaret du gett Ewa L…”Det är precis det du säger som jag vänder mig mot. När ni pratar så får vem som helst vara med i KD, du behöver inte vara med i kyrkan, prästerna får ha sin egen åsikt osv MEN du får inte ha en annan sexuell läggning för då är du inte har du inte människovärde nog enligt KD.” skriver du Suzanne.
  Vart har du läst det någonstans? Står det verkligen så?

 8. Aroon

  Jag glömde och förtydliga lite i berättelsen där storken var inblandad. Det avsåg två likakönade som tillhörde svenska kyrkan och således inte var kristdemokrater (Lewi Petrus anhängare) vilka oftast står utanför kyrkan.

  Min åsikt betr religiösa samfund tycker jag Frälsningsarmen är en av de bättre. Huvudsyftet där är att hjälpa andra och vara altruistisk i sin syn.

 9. Ewa Larsson

  DET är precis som jag säger, Kristdemokraterna stänger inte ute någon, även om man inte tillhör kyrkan.
  Men det verkar som (S) gör det, eftersom du vänder dig mot det.
  Att vara präst är ett yrke, precis som ditt. Eller kan det vara så att du inte hängt med i utvecklingen och anser att läkare har sitt ”kall” också och har man inte råd att betala med pengar så ger man en höna.

  Det finns INTE inskrivet någonstans om att en med ”annan” sexuell läggning skulle ha mindre människovärde, det är din egen tolkning.

  Man kan ju också undra över vem som ska ge prästerna ”åsikter” att ha, när du vänder dig mot deras sätt att ha egna åsikter. Snacka om ”sekt”beteende. Det får mig att fundera över hur Ni i (S) tillåts tänka som partimedlemmar. Trodde du fick ha egna åsikter, men…

  När du refererar till en partimedlem som Tuve S. så tycker jag det visar att han har en egen åsikt och står för den. Men du drar växlarna på hans åsikter och buntar ihop ”alla” till att spy galla.

  Åter igen, Suzanne, du vet verkligen lite och verkar inte vilja ta in annat än det som kan visa sig vara negativt för andra partier än ditt röda S.

  Å, jag menar fullt allvar när jag säger att jag har full respekt för människor med annan sexuell läggning eller religion, så länge det inte skadar oskyldiga människor eller djur.

  För övrigt så tycker jag man gör för stor sak av att hela tiden ”hävda” Pridefestivalen som en unik sak man bara måste vara med på för att få ”respekt”.
  Jag förundrade mig över varför man, i varje nyhetssändning för ett tag sedan, sa att Vänsterpartiets nya kandidat till partiledarposten var den ”första öppet homosexuella” till posten?? Säger det något om kompetensen? Skulle han vara bättre än tidigare partiledare bara för sin sexuella läggning?
  Lika lite bryr jag mig om vem Juholtarn bor ihop med. Jag försöker värdera vad han har bakom pannbenet!

  Det är inget fel att skriva om andras politik, fortsätt du, men det skulle vara trevligt att se något positivt också någongång.

 10. Ewa Larsson

  Aroon: Fortsätt du att förespråka ”fri sex”, det är ett val du gör.
  Men jag kan inte låta bli att fråga vad du då menar ”fri sex”?
  Att bara hävda ”så länge båda är med på det”, känns inte riktigt bra.
  Är det då också okey med de nya forumet att ”vänstra” som nu poppar upp? Nej, nu spårade det ur.
  Jag tänkte att hur vet man att ”båda är med på det”, när det kanske visar sig vara en i förhållandet som är starkare?
  Nu bryr jag mig tämligen lite om vad folk sysslar med i sänghalmen.

 11. Aroon

  Ewa L att du och kanske många andra (jag också) har olika åsikter det får man naturligtvis acceptera. Det är ju naturligtvis upp till var en avgöra vad man anser rätt. Jag tar för givet det är upplysta vuxna människor som lever i ett öppet samhälle som tar sina egna beslut och tar eventuella konsekvenser av detta. Jag förspråkar ingenting. Jag säger bara kan det ena tillåtas bör väl också den andra göra det. Ibland finner jag ingen logik i samhällets lagar, men jag måste naturligtvis följa dessa även om jag anser konstigt ibland. Det gäller överlag.

 12. Aroon

  Till Ewa Larsson m fl: Av egen erfarenhet och det jag kan dra mig till minnes var en morbror till mig som var med i Pingstkyrkan och det här var under tidigt 60-tal när sexualundervisningen i skolorna började slå igenom. Ett inslag på TV som handlade om detta när han var på besök hos oss fick honom att utbrista sin fasa över utvecklingen. Det var skamligt och skulle hållas under mattan. Har inte religiösa fraktioner, samfund etc alltid varit emot upplysning och förändringar som lett till ett öppnare samhälle?
  Jag kan berätta att min morbror som var med i pingstkyrkan och många andra släktingar samt hans vänner har jag stor respekt för, men jag delar inte alltid deras åsikter.

  F ö Ewa Larsson tycker du de gör ett bra jobb Kd i regeringen?

 13. Ewa Larsson

  Aroon: Förlåt att jag missat kommentarerna.
  Jag är född på 60-talet och kan bara konstatera att tiderna förändras vartefter den går. Att referera till en pastor i en församling på 60-talet känns därför som en rätt förlegad tid och jag kan inte kommentera det. Men jag tycks minnas att många förfasade sig över 70-talet och 80-talets nymodigheter också. Videofilmer, hippiekulturen/gröna vågen osv.
  Du och många fler refererar också rätt ofta till just olika samfunds enskilda medlemmars åsikter och det kan jag inte heller svara för, jag kan bara svara för min egen känsla av moral och ”vad jag kan tänka mig och inte” som finns i mina hjärnspärrar.
  Låt mig klargöra att jag definitivt inte har något mot ”annan sexuell läggning” oavsett, så länge det inte rör barn eller djursex-för där går min gräns mycket snävt.
  Jag kan i o f vara rätt gammalmodig i vissa avseenden, men jag är som vilken vanlig människa som helst även om jag annamat KD:s politik.

  Och, JA, jag tycker KD gör ett bra jobb, utifrån de förutsättningar som finns i regeringen. Vi är ett mindre parti och får jobba lite hårdare för att få gehör.

  Precis som i andra partier så kan jag inte hålla med om riktigt allt, men när det gäller det stora hela så tycker jag KD är ett bra parti.

  Jag följer dock andra partier och kan nog tycka att de har bra saker också, så helt fel kan inte politikerna vara ute. Det finns dock saker som jag inte kan ställa mig bakom i de flesta partierna, men det kan ju lika gärna tolkas utifrån den horisont jag själv befinner mig vid.
  När det gäller folk medverkan i olika samfund eller kyrkor så är det helt okey från min sida, så länge man inte försöker ”rekrytera” mig till någon uppfattning jag inte kan dela.
  Så, jag är nog som vilken människa som helst, trots min tro på KD som parti.
  Jag tor att fler skulle behöva leva i nuet och utgå härifrå, och inte leva på sa gamla fördomar eller ”meriter”, då skulle vi nog inse att vi delar det mesta i ”tänket”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.