Ett nytt år med nya möjligheter eller…

Fortsätter nedmonteringen av Sverige också 2012….

  • *kommer regeringen att slänga  ytterligare 125 välfärdsmiljarder till friskolekoncernernas som försvinner till skatteparadisen.Pengar som kunnat användas till bättre skolmiljö, högre lärarlöner, bättre skolmat, mellanmål för barn/ungdomar, nya läromedel m m ?

Valfrihet är ett fint ord men i dagens Sverige så handlar det om att valfriheten finns i storstäderna, för de som har arbete och pengar. Små glesbygdkommuner har inte råd med privata alternativ.

För mig är det självklart att ex vis vård , skola och omsorg ska kommunen driva det ska man inte kunna tjäna pengar på. Det finns alltid någon som får betala när privata Tror inte att det finns någon som kan övertyga mig om att man inte i första hand driver ett företag för att tjäna pengar och inte för att man tror på ett solidariskt samhälle och det innebär för mig att man inte kohandlar om barn, gamla och sjuka…

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Sören

    Du glömde handikappade…S gamla slagord för typ 30-40 år sedan. gamla-sjuka-handikappade, fattar du hur långt efter din tid du är? Trodde du lagt av o skämdes liksom övriga s-anhängare.Snart mindre än MP är ni.

  2. Aroon

    Hej! Hörrö va konstigt. S-politiken (den s k välfärdspolitiken) vart tog den vägen? Idag fortfarande kan inte folk-pensionär leva på sin lön. Eller kanske pensionen ska räknas som bidrag också, i alla fall tycker jag den här regeringen tendenserar till att gamla som jobbat hela livet och endast har folkpensionen är ett onödigt ont som kostar pengar. Sedan just denna grupp vuxit upp och fött dessa slynglar som nu styr Sverige. Sedan håller jag med om att det är ganska tyst vad det gäller handikappades rättigheter. Men det är klart det är väl kanske inte så mycket pengar tjäna på en grupp som denna. De hör väl också till gruppen ”bidragstagare”. Idag har man endast människovärde om man ligger högt i skattekalendern, spelar ingen roll vad man gör och inte gör. Finaste man kan syssla med idag är och lura av (gamla)-hederliga människor pengar. Ett sätt är att starta äldreboenden på entreprenad från olika kommuner och sedan göra märkbara besparingar som sedan omvandlas i enorma (skattefria)-vinster. Helt lagligt, det är ju bidragstagarna vi vill ha bort. Sådana som inte klarar sig på sin lön, host..bidrag. Pensionärer etc. Länge leve kapitalismen. Hurra! Hurra! Hurra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.