Dystra siffror i arbeslöshetens Sverige..

Februari – 14. Dystra siffror

Sverige har 8,5 % arbetslöshet

432 000 personer går arbetslösa

50 % av befolkningen är sysselsatta

35 % av befolkningen är barn (-15 år)eller

Pensionärer (+74) som står utanför arbetsmarknaden

6 % studerar

4 % är förtidspensionärer

4 % är öppet arbetslösa

3 % Övriga

 

Idag uppgår antalet sysselsatta till ca 4,7 miljoner personer Men nu till det roliga. Här räknas allt. Om en person arbetat så lite som en timme under en vecka så räknas den som att personen är i arbete. För mig blir det ett väldigt laborerande med siffror. Dessutom räknas även personer som är sysselsatta i Arbetsmarknadspolitiska åtgärder och där ingår de förhatliga FAS projekten som väl knappast är sysselsättning utan istället en förnedrande förvaring. Då kan man lätt konstatera att det är en enorm skillnad mellan vem som verkligen har ett arbete alltså en anställning med lön hos en arbetsgivare och vem som är ”sysselsatt”. 

Det känns som att den här regeringen har under åtta års tid slösa bort människors kompetens. Visst fanns det ”åtgärdsprogram även under sossarnas styre men de var konstruerade så att arbetslösa fick beredskapsarbeten med riktiga arbeten som skapades där behoven uppstod. Arbetsmarknaden mötte både Näringslivets behov och det offentligas. Behövdes utbildning så erbjöds den som var arbetslös det. Utbildningar skapades efter de behov som uppstod.                                                                                                                                 

Idag vet man att det om ett par år blir ännu större katasstrof inom skolan, Barnomsorgen, skolan, sjukvården osv pga stora pensionsavgångar. Men istället för att skapa utbildningar som möter upp arbetsmarknadens behov för framtiden skapar man FAS program som passiviserar människor istället. 

Nej jag är ledsen jag kommer aldrig att begripa hur Alliansen arbetsmarknads politik varken den genomförda de sista åtta åren eller den som innehåller deras vision för kommande år.

Nej det går inte…hur mycket jag än försöker.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Bert -Rune Wibrell

  Jag är fullt övertygad om att,om sosialdemokratin vinner valet i höst kommer dom inte att ändra något i förhållande för arbetslösa eller sjuka,alla vet ju att dom fattiga måste hållas fattiga för att hålla lönekostnaderna nere.
  Tex arbetslöskassan har inte höjts sedan 1990,24fyra år sen,jag tror att det var i sosiallismens elfte timme dom höjde kassan till 680 med ett tak av 18000 kronor.
  När MonaShalin tillträdde som partiledare kunngjorde hon att hon inte kunde höja ersättningen för arbetslösa.
  Och inte tror jag att Löven har några större ambisioner,jag säger som min far i så fall skall mitt arsel tugga hö,och som teateransvarig borde väl du förstå nöjesangasemanget i denna tillställning.

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Och jag är lika övertygad om att när vi får snurr på Sveriges ekonomi så kommer även a-kassan att höjas och det kommer att skapas arbetstillfällen för att
   få fart på infrastruktur mm så att samhället går runt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.