Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Svensk politik ??

Av , , 1 kommentar 7

Svensk politik är inte politik längre, det är nån djävla strategisk dokusåpa där makten är vinsten och att styra och göra landet bättre kommer i andra hand.Borta är ideologier ,och lögnerna duggar tätt. Fattar inte att en statsminister får stå och blåljuga i TV utan straff.

Demokratin vann över sandlådepolitiken

Av , , Bli först att kommentera 5

Ända sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen år 2010 har spelteori och posering dominerat samtalet. Sakpolitiken, samhällsproblemen, de ideologiska skiljelinjerna, och inte minst folkviljan, har förpassats ut i marginalen. I stället för att söka svar på varför samhället utvecklats åt ett visst håll eller varför väljarnas oro tagit viss riktning, och hur dessa faktorer i sin tur kunnat resultera i att SD vunnit fler och fler väljare, har allt fokus legat på att medelst allehanda mer eller mindre demokratiskt tveksamma uppgörelser utestänga partiet från inflytande.

Vite oavsett skogsskötseln

Av , , Bli först att kommentera 9

Länsstyrelse som kräver att träd ska fällas vid fornlämning annars delar de ut vite till skogsägaren. Skogsstyrelsen kräver att man inte avverkar träden ,då utdelar de ett vite till samma skogsägare. Alltså hur än denne skogsägare gör får han ett vite. Myndighets Sverige i ett nötskal, den ena myndigheten vet inte vad den andra hittar på .

Semester för alla ??

Av , , Bli först att kommentera 7

Läste om en mamma som inte hade råd med semester, är det en mänsklig rättighet att ha semester ?? När jag var liten var det inte frågan om att dra ut i Europa på nån semester och detta fick man då acceptera.Det var naturligt på denna tid att inse att alla inte hade det lika bra ekonomiskt. Förstår inte resonemanget , provocerar lite när jag säger att som man bäddar får man ligga. Men sen är det också en del som har haft otur i livets lotteri . Men sånt är livets lotteri , svårt att få ett semesterbidrag från staten. Man måste rätta mun efter matsäcken

Ungdomsgårdar ??

Av , , Bli först att kommentera 3

Varför ser man inte samma ungdomsproblem i byar och samhällen där det inte finns ungdomsgårdar. Kan det bero på att tex föräldrarna tar större ansvar för sina barn.Eller kanske de kan aktivera sig själva . Detta borde politiker ta en funderare på. Första gången jag kom i kontakt med hasch och andra droger var på ungdomsgården (har inte testat detta) .Och det var på ungdomsgården man lärde sig att ställa till helvete i byn. Nej det är dags att föräldrarna lär ungarna så de får en bra värdegrund att stå på. Men sen har vi skolor i Sverige som också föder extremister ,detta kommer snart vår politiker att säga – Vi såg det inte komma?? Trots att vi vanliga väljare varnat och flaggat för det. Det är först när SÄPO tar tag i det de inte längre kan värja sig for fakta. Strutsarna har dragit upp huvudet och vaknat.