Nuförtiden får ungar värma sig med underhudsfettet

Idag såg jag en överviktig kille i tolvårsåldern som köpte och drack två burkar coca cola utanför affären. Det som förfasar mig är inte enbart att han halsade två burkar på en gång utan att han också bara var klädd i en tunn t-shirt! Vars är föräldrarna? För det första så borde han dricka mjölk istället för den där kaloribomben som innehåller fosforsyra som kalkar ur skelettet. Och vem släpper ut sin unge i snålblåst utan kläder? Trodde dom att underhudsfettet skulle värma honom?

Det här gör mig lika arg som när jag ser barnfamiljer storhandla och när man tittar ner i vagnen ser man bara kakor, chips, läsk & vitt rostbröd. Inga grönsaker, grovt bröd, mjölk eller frukt. Hur kan man ge sina barn LÄSK till maten? En liten burk coca cola innehåller lika mycket socker som en godispåse! Skipa colan och häll ner lite Pollys i ett stort glas och servera. Vidrigt.

Kuriosa: när jag var liten tyckte jag att kolsyra var obehagligt att dricka då det fräste upp i näsan. Så jag har aldrig "lärt" mig att dricka kolsyra, även i vuxen ålder. Det är en av dom bästa sakerna som hänt mig.

Etiketter: , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Uffe N

  Men hallå! Varför skulle föräldrarna ta sitt ansvar och lära sig något om hälsa och kostlära? Vad fan tror ni skolan är till för?

  Tyvärr är det ungefär så en del föräldrar tänker: eftersom skolan finns skall jag inte behöva lära mina ungar något. Och resultatet kommer 5-25 år senare, med fd ungar som knappt kan umgås med andra för att de inte fått lära sig hur man får resp inte får bete sig mot andra.

 2. Minna Toivanen

  Svar till Uffe N (2010-10-05 21:14)
  Men en elvaårig kille sköter ju inte matlagningen i hemmet bara för att han får lära sig kostlära i skolan. Det är föräldrarna som lagar och ansvarar för maten och ”lär” ungarna att äta och dricka rätt.

 3. Uffe N

  Nej nej nej, allt är skolans fel. Antingen har skolan inte lärt mina ungar det de behöver, eller så är det lärarna som inte engagerat sig tillräckligt i just mina monster.

  Även om jag håller med dig så är där för många föräldrar som tycker ungefär att deras ansvar för barnen slutar när de börjar på dagis. Gissningsvis är de lågutbildade och hade dåliga föräldrar de med, så cirkeln upprepas en gång till.

 4. Uffe N

  I en del fall är både barnen och föräldrarna fångar i föräldrarnas ekonomiska verklighet: ingen av dem har ett tillräckligt välbetalt jobb för att de skall ha någon fritid att prata om, utan det blir till att arbeta mer än heltid bara för att få ekonomin att gå ihop. Barnen får då till stor del sköta sig själva bäst de kan, för varken mamma eller pappa orkar när de kommer hem från sina jobb. En tråkig verklighet, som inte borde finnas, men så är det ibland.

 5. Maria Skiddi

  hahaha, min 22 åring sa när hon var liten å drack läsk första gången ( och JA, hon var flera år gammal då) ” Usch mamma, det är taggar i det här” =)))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>