Fiat igen, året är 1970

För andra gången sen starten 1964 med att utse årets bil blev denna gång Fiats mod 128. En fantastikt rolig bil som även jag haft en eller två utav i min ungdom. F..n jag minns inte då jag va en värre bilmal i min ungdom än va jag är idag. Minns att jag hade 32 bilar på ett  år en sväng, jösses..skratt..  Men men ;) Mitt bästa minne av den gamla 128an  va att man rymdes väl i den, tungviktare som man va då å.

Asså kolla in klädmodet :) Visst är damen..öööö… bilen läcker :)

Det här var Fiats första verkligt moderna bil på väldigt många år, vilket var det främsta skälet till att den blev så populär. Först kom den som en kompakt 3- och 4-dörrarsmodell med 370 liters bagageutrymme och senare även som sportcoupé. Framhjulsdrift och tvärställd motor/växellåda. McPherson-fjäderben och individuell bladfjädring bak. Den 4-cylindriga motorn, med överliggande kamaxel för första gången i den här prisklassen, var på 1,1 liter och gav 55 hästkrafter. Senare 1,3 liter och 75 hästkrafter. Undrar om vi får se Fiat igen som Årets bil:)

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>