MC-försäkring är viktig när du köper ny MC

bigpapa

Funderar du på att köpa ny MC? Kanske har du länge gått och spanat på ett läckert vrålåk och äntligen bestämt dig för att göra slag i saken. Självklart ska du förverkliga dina drömmar, men var försiktig!

Skadestatistiken visar att du löper dubbelt så hög risk att råka ut för en olycka när du byter hoj, enligt försäkringsbolaget Svedea.

Inte mindre än var tolfte ägare skadas första året med en ny motorcykel. Av dem som har haft sin MC i mer än ett år drabbas bara var 25:e, vilket är en stor skillnad. Anledningen är att det tar ett tag innan du har lärt dig den nya motorcykelns köregenskaper. Alla cyklar är olika och faktorer som körställning, viktfördelning och bromsegenskaper spelar en stor roll. Det kan handla om hur mycket du lutar i en kurva, eller att bromsen tar på ett annat sätt.

Även nya däck kan ställa till problem eftersom de har en skyddande yta som är hal. Däcken kan lätt släppa vid normala lutningar, eller när du gasar lite extra för att snabbt svänga ut på en väg. I bästa fall får du bara en liten sladd, men vill det sig illa så kan du köra omkull.

Hala däck finns det dock vissa åtgärder för. Ibland kan du få hjälp med att få bort den skyddande ytan av butiken. Men det går också att själv rugga upp däcket lite med ett sandpapper.

Det viktigaste av allt är att du tar det lugnt den första tiden innan du har lärt dig motorcykelns egenskaper. En bra idé kan också vara att helförsäkra din nya MC, åtminstone det första året. Med en bra MC-försäkring slipper du oron över att den nya dyrgripen ska komma till skada och får en bättre körupplevelse. Hos Svedea Försäkringar kan du hitta en bra MC-försäkring som täcker dig ordentligt.

Så rugga däcken och skaffa en bra MC-försäkring, men ta det framför allt lugnt med din nya hoj. Med tiden lär du känna den och då sitter allt i kroppen. Då är det bara att njuta!

Godmorgon!

//Big Papa

En kommentar

  1. Pingback: Spara pengar | BIG PAPAs Motorblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.