Mensbomb på nätet

Ursäkta mig nu grabbar.
mensskydd

Men om vi killar hade mens istället för kvinnorna. Visst faan är det troligt att dom då vore gratis på Apoteken eller i vart fall riktigt ordentligt subventionerade? Vi hade ordnat det redan på 1800-talet, då menskoppen kom till daga.

Rätt sjukt egentligen att kvinnor under sitt liv behöver ta ca 50 tusen kr. till bindor och tamponger från sina skattade pengar. Bara för att slippa gå omkring som läckande såll och för att kunna leva och göra allt det vi män kan, bara för att vi slipper bekymret. Har jag fel?

Visst kostar detta då samhället en del om vi tillsammans genom t.ex att dela detta kan skapa opinion. Då kanske våra statligt ansvariga fixar det. Faan va gott det skulle kännas då för mig som är man. Det och mycket annat måste vi hjälpas åt att stötta våra tjejer med tycker jag. Det är deras rättighet.

Håller du med och stötta och dela. Hoppas på en delningsbomb på FB till exempel. Tack på förhand!

//Big Papa

4 kommentarer

  1. Annelie

    Håller så klart med – mens och politik/samhällsfrågor är ett väldigt intressant ämne och det är bra att dessa frågor lyfts allt oftare på bloggar och i sociala medier, så att vi kan vara del av en verklig förändring.
    För mig, som jobbat länge med menskoppar, så är det lätt att se varför väldigt få (hittills) vet om att menskoppar ens finns – fast menskoppar är mycket bättre för ekonomin, hälsan och miljön i stort, jämfört med engångsskydden.
    Jag har skrivit mer om det och mensskyddens historia i västvärlden här: http://menskoppen.se/om/historik

  2. Rosa M.

    Bra och viktigt att sådant här lyfts. Synd att det inte blev en delningsbomb. Kan dra en parallell; personer med nedsatt syn (t.ex. närsynta/långsynta personer) – måste också lägga ut från sina skattade pengar (månadslinser/glasögon/optikerbesök etc). Borde det inte vara samma för denna grupp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>