Tatueringsmässa i Umeå

Idag pryder vi oss, såväl på våra kroppar och våra ägodelar. Allt för att skapa oss en egen identifikation. Då det gäller tatueringar så är det absolut inget nytt mode som vi i modern tid hittat på. Det har hängt med sedan tusentals år tillbaka. Tatuering är en kultur som varierat liksom vilka metoder som använts. Något primitivare än hur vi gör idag är då man skapade öppna sår på kroppen och sedan la aska i såren som läkte och mönster uppstod med olika innebörd. Men idag används långt mycket modernare apparater. Smärtan är kvar, men betydligt lindrigare. Och då det gäller smärtan så ska den höra till tycker jag. Det är en del av myten om att tatuera sig. Idag är det alla typer av människor som besöker artisterna. Inte som det kanske var förr, sjömän, kriminella, rockers och en och annan outsider. En av mänsklighetens äldsta tradition uppskattas mer än någonsin just nu. Därför har det vuxit fram tatueringsmässor runt om i världen, så också i Umeå. Självklart var jag där!

Biljettcentrum Umeås foto.

UME TATTOO FEST höll till på Nolias mässområde. Inne i mässhallen radades artister upp med många väntande besökare som ville just ha sin tatuering gjord av sin favorit tatuerare. Till UME TATTOO FEST kommer tatuerare från hela landet samt från många övriga länder. Många besökare vet vad dom vill ha, andra får hjälp i sina beslut. Men man måste tänka till ordentligt, en tatuering kan man inte bara sudda bort. Många var också där för att se hur tatueringar görs, få inspiration och idéer till sin egen kropp.

En av alla som visste vad hon ville ha va Lena Uddberg. En gammal bekant och som tatuerat sig tidigare. Idag var det barnbarnens tur att ta plats på kroppen för evigt.

Micke Bergströms foto.

Och visst har man kul då man får tatuera sig, det syns 😉

En annan trevlig kille som jag samtalade en hel del med var Umeåartisten Robert Forsgren som sysslar med motivlack bl.a. Bilar, motorcyklar, lastbilar, hjälmar eller vad du nu vill ha lackat så fixar Robert det.

Micke Bergströms foto.

Han har en egen hemsida och är verksam i Umeås utkant. Har du ngt som behöver göras är det bara att kontakta honom. HÄR hittar du mera info.

På scenen hade man plockat upp många trevliga aktiviteter som pågick under alla dagar. En av dessa va lite obehagliga, folk lät sig hängas i krokar.

Micke Bergströms foto.

Jag hade inga problem att stå och kolla in detta, inte gumman heller. Men många valde att gå och beställa en öl eller två eller vandra runt bland alla tatuerare eller försäljare som fanns på plats.

Micke Bergströms foto.

Några välbekanta tjejer va så klart där med alla sina smycken. Marie och Rose-Marie. Alltid lika kul att träffas vilket vi gör ofta ute i landet på mässor och utställningar. Dom är där det händer.

Mycket folk, många tatuerare. Mitt sällskap fick en tid direkt då vi hade möjligheten att mingla runt innan det öppnat. Men lediga tider gick snabbt åt. Folk köade vid öppning för att hinna få en tattuering.

Micke Bergströms foto.

Hos Mats var det fullbokat redan vid öppningen vilket inte är så konstigt då han är en av de främsta tatuerare som vi har. Mats Andersson äger och driver Red Dragon studion i Umeå. Tyvärr har han aldrig fått pryda min kropp men det beror på min sk ADHD. Jag har inte tid att stå i kö och vänta på en tid. Mats är populär varför man får vänta vilket jag sällan har tid med 😉

Micke Bergströms foto.

En som däremot fått gadda både mig och delar av min familj är Daniel Nordin från Ö-vik, eller mera känd som DIEL. Mannen som inte bara tatuerar utan också bygger de mest fantastiska bilar som kan mer än bara rulla.

Diel Nordins foto.

Under helgen så passade Daniel på att slutföra en ryggtavla som han påbörjat i studion hemma i Ö-vik. Och vad sägs om detta slutresultat? Ni fattar varför han fått gadda mig va 😉

Micke Bergströms foto.

Och som jag sa, Daniel kan bygga bilar också och då gärna Lowriders vilket han har hunnit bygga några.

Foto: Per Landfors (VK)

Ume Tattoo Fest 2017 fick bra beröm av alla artister och besökare vi pratade med. Sveriges bästa och även Nordens. Finns bara denna som man kan kalla top of the line. Detta är kommentarer vi fick då vi frågade runt. Och jag håller med. Nu ser vi bara fram emot 2018 och nästa tattoofest. Kanske det blir min tur att ta plats hos någon av alla artister och få barnbarnen inpräntade i huden. Tack till arrangören för en trevlig fest.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.