Ronnie Petersons klocka

Åter har min vän och gästbloggare Ola hittat ngt vackert han vill dela med sig av. Klockor är ett av alla hans stora intressen.

”Ronnie Peterson fick en gång en guldklocka av Jack Heuer. Det var en variant av Carrera 11, den av Jacks skapelser som han lär ska vara mest stolt över. Ronnie blev så förtjust i klockan så han gick ihop med sin bror Tommy och köpte en likadan till sin far Bengt på dennes 60-årsdag.

2017-TAG-Heuer-Carrera-Ronnie-Peterson-1-1

Tyvärr så vet vi ju alla vad som hände Ronnie Peterson och fyra år senare blev Jack utmanövrerad ur sitt gamla familjeföretag. I och med det kan man säga att det anrika och högt aktade Uhrenmanufaktur Heuer AG gick till hävderna.

2017-TAG-Heuer-Carrera-1

1985 blev så Heuer uppköpt av hightechföretaget TAG Group (Holding) SA och då bildades det nuvarande TAG Heuer, men enligt expertisen så blev inget som förr, även om den nu åldrige Jack är hedersmedlem i styrelsen.

Heuer-Ref-1158-Back

Nu har TAG Heuer tillverkat 40 repliker av Ronnie Petersons Carrera 1158 exklusivt för den svenska marknaden för att hedra minnet av Ronnies tragiska bortgång.

Carrera-CBH2210-Ronnie-Peterson-Calibre-11

I motsats till övriga nyutgåvor från företaget som ofta sägs vara ”inspirerade” av de legendariska klockorna från Heuers storhetstid så är dessa trogna originalet, förutom att boettmaterialet är i silver. Ett unikt exemplar är dock tillverkat i guld.  Ifall det finns någon kvar av de fyrtio klockorna så kostar de c:a 85 000:- styck.

ronaldo

Guldklockan som egentligen var menad att auktioneras ut har Cristiano Ronaldo fått i samband med att han tog hem Ballon d’Or i fjol. /Ola Granström, gästbloggare”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>