Suck, Nutella <3

Mina närmaste vet vad jag önskar mig som mest just nu och som jag inte ätit på länge, just det Nutella.

Bildresultat för nutella

Nutella uppfanns av den italienska konfekttillverkaren Pietro Ferrero, som försökte få fram kakao och choklad under 1940-talet då det var hårt ransonerat. Genom att blanda hasselnötter, socker, olja och kakao fick han fram en påläggsprodukt. Produkten såldes i små kuber inpackade i folie, och hade en fast konsistens. Det var meningen att man skulle skära skivor av pastan och lägga på smörgåsen. Men eftersom föräldrar klagade över att deras barn plockade bort skivorna från brödet och endast åt Nutellan så gjorde han blandningen krämigare, och började sälja den i burkar istället.

Den kallades till en början för Supercrema, innan den fick namnet Nutella. Kriget hjälpte faktiskt produkten framåt.

Bildresultat för nutella

En dag ska jag köpa största eller kanske flera burkar, skicka familjen på annat så jag får ha den för mig själv, sen lägga mig i soffan och slå igång Netflix. Man ska ju ha drömmar ;)

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>