Smarta reg plåtar

Landet där man klivit ner från kamelen och satt sig i en Ferrari, nämligen Förenade Arabemiraten och Dubai. Landet där man inte kan köra bil och saknar trafikregler och trafikvett. Nu har dom tagit ett steg framåt iaf och ska därför börja testa Smarta reg plåtar.

Relaterad bild

Smarta regplåtar har många fördelar som t.ex i vägtullar, p-böter förenklas, ja t.o.m larm om olyckor. Smart plåten kan kopplas till ägarens konto :) En annan rolig grej är att om bilen blir stulen sänder man en signal så att regplåten själv påtalar att just denna bil körs av en biltjuv. Det sistnämnda gillar jag mest :) Nu får vi hoppas att man utbildar sina förare också. Tro mig, jag har kört där och vet hur trafiken är. Den var så vidrig att jag parkerade hyrbilen och tog en taxi istället.

//Big Papa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>