döda fiskar..

alltså varför är det såhär?

 Jag tänker då på den rätt vi alla har att tycka till – höja sin röst och protestera – ifrågasätta – kritisera – kommentera – och kritiskt våga granska. Det är jättebra när "någon " vågar göra det OM denne "någon" inte gör det mot sin - arbetsgivare – sitt fackförbund - politiker (på egna sidan ) – föreningsledaren – lagledaren – ordföranden osv. Kritisera gärna utåt ,  men aja baja inte inåt och definitivt inte så någon hör dej…

Gör man det har man "bränt sina skepp" ..blir tillrättavisad…utfryst…"körd"…själv ifrågasatt… m m. 

Jag tycker att det är för jäkla dåligt. Men jag tror att alla organisationer, offentliga företrädare - arbetsplatser och föreningar m fl mår bra av att synas i sömmarna även internt. Ingen mår bra av inbördes beundran. det för oss inte framåt

Jag kommer då så länge jag har min röst i behåll att kristisera – kommentera -granska och ifrågasätta. Både personer och situationer, händelser och villkor. I mina egna led, på jobbet, på fritiden, och överallt. Det tycker jag att även Du ska göra. För kom i håg att det är bara döda fiskar som simmar med strömmen och jag kan då simma själv.

Har du ingen egen åsikt och vågar stå för den så faller du lätt för andras, hur galen den än kan vara.

Nåväl. Delar av dagen har jag tillbringat med  glada och trevliga kollegor. Besökt fackliga kollegor på Armstrong och Ålö. Jättetrevligt och tack för att vi fick komma. Hoppas att vi ses snart igen och vi fortsätter uträtta underverk =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>