mosad apelsin

Jädra bluffmakare…Tänker då på mr af Donner som nu står åtalad för bedrägeri mot Cancerfonden och Röda Korset.

Han ber nu så mycket om ursäkt…jaha . Han tycker det är genant och pinsamt…jaha

Men jag undrar om han hade dåligt samvete, kände skuld och skam mot de som behövde / behöver pengarna, mot de som skänkt pengarna , när han fifflade och bågade…?! Att nu be om ursäkt känns löjligt tycker jag.

Undrar om han tyckte det var pinsamt och genant när pennan flyttade siffror, när han köpte lyxprylar för andras pengar ….nä antagligen inte. Hoppas alla svältande barn och andra hemsöker hans drömmar när han ska sova…

Nästa dårskap lyftes upp i uppdrag granskning, där kommunala Möndalsbostäders fakturor från diverse hantverkare varit "saltade" men trots allt godkänts. Löjliga bortförklaringar av de som beställt jobbet och attesterat fakturorna..

De här är säkert inget ovanligt, tvärt om skulle jag tro. Det som skiljer dessa galenskaper från andra är att de här har man kommit på. Nä det är så sant att " mycke ska ha mer och faan ska ha fler"  Girigheten vet inga gränser , inte någonstans…bläää

I dag utsatte jag mej själv för en riktig utmaning…jag skulle äta en apelsin. Men det var tydligen för mycket begärt. Det slutade med en enda röra av blöt, kladdig apelsin. En av de som kom in i rummet där jag satt frågade om jag åt "mosad apelsin" …ja typ. Inte ens att vara nyttig för en stund går lätt…

I morgon är det dags för två utmaningar. Utbildning i första hjälpen för 10 personer och sen en genomgång av våra lagar på arbetsmarknaden för ett annat gäng. Men det är två viktiga ämnen som ligger mej varmt om hjärtat.

Viktigt att fler kan rädda liv och viktigt att fler får kunskapen / insikten om vilka försämringar ( eller som en del kallar det ..förenklingar) som skett med våra villkor på arbetsmarkanden de fyra SISTA åren..

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Det vore intressant att höra lite mer om den mosade apelsinen. Du brukar ju vara kompetent i de flesta situationer, så något exeptionellt måste ju ha hänt:). Och så den grundläggande frågan. Vem kan man lita på? Det verkar ju finnas omoraliska myglare och folk med konstiga böjelser i varje hörn. Ibland blir eländet präglat av någon sorts svart humor …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>