täby !

en del dagar är förbaskat långa, i dag har det varit en sådan dag. Trots att dagen varit jättelång så har jag ingenting hunnit med, förutom att träffa en massa folk, och det just det dagen gick ut på så…jag är nöjd i alla fall.

Jo förresten jag har mobbats av en kopieringsmaskin..finns det något som kan få en ur balans så är det ju kopieringsmaskiner som lever ett eget liv, eller inte lever alls. Ja tro nu inte att jag tog " livet av den" ..den funkade då sist jag såg den. Men detta efter att jag gjort en del sk ingrepp…hm.

Tjohoo !, snart är det lördagen med stort L, då blir det livat i holken, förmodligen kommer någon att fastna med näbben i kläm…trevligt.

Såg nyss på tv att socialtjänsten i Moderatledda Täby vill/planerar/ kanske tänker åka till USA för att studera något exempel på hur hemlösas situation kan lösas. Ja vad ska man säga ?

Sunt förnuft, recurser, medmänsklighet, solidaritet, proriteringar och kanske lite fantasi, kryddat med ett samtal med de hemlösa i Täby kanske kan ge er ett tips på hur man kan lösa situationen.  Men det är klart, det är svåra ord för en del,                                                                                   

 Undrar hur många mål mat, hur många nätter en hemlös skulle kunna få sova i en varm säng, man få för pengarna som nu helt uppenbart finns, men som satsas på dem som redan har allt och lite till. Men det är väl ur en annan kassakista förståss

Kanske man under lika många nätter man tänkt tillbringa på något hotell i USA ska hänga med de egna hemlösa och därigenom få tips, se behovet, frysa, vara hungrig m m. Nädå, man kom på ideén att dra till USA, kanske är det något bra evenemang där som man kan "passa på att se", vem vet ,inte jag.

Men jag vet att jag blir förb…över sådan här galenskaper. Håller med en av de hemlösa i Täby som medverkade i inslaget, han sa " – Är man hemlös, behöver man en bostad, ska det vara så jävla svårt att fatta ??"

Säger hej till Örebro, och visst ses vi snart ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.