historiken bakom papperet

Ensam är stark, men tillsammans är vi stakare och det är precis vad vi behöver vara. Med vi menar jag vi arbetare, vi working class heros. För tillvaron och villkoren på arbetsmarknaden hårdnar.

Hamnar Du utanför arbetsmarknaden är klimatet och tillvaron hårdare än tidigare, med försämrade villkor och stolarna stå mycket glesare än tidigare, sätter du dej det minsta lilla snett hamnar du emellan stolarna och ingen äger bordet som ärendet ligger på…så därför är det viktigare än någonsin att vi tillsammans kämpar vidare, utvecklar och förbättrar villkoren på och utanför arbetsmarknaden. Facken måste bli tydligare och hitta nya nivåer på medlemskapets värde, och vi måste påverka de politker som har samma ideologi som oss men även påverka och bevisa för de som inte har det att det här går inte. Skillnaderna i välfärden är för stora.

På Lördag tar IF Metall ett första steg att visa att vi måste spänna musklerna tillsammans… på Lördag kommer det att vändas bilar på stan..i bla Umeå. Bilvändnigen är en kampanj som ska  pågå ett par år där IF Metall vill visa att tillsammans är vi starka

I dag fick jag lära mej historien bakom papperet.

Mina lite "äldre" kollegor berättade och minns den gamla tidens toapapper. Papper som levererades i ark för att sedan finnas på rulle. Kvaliten på papperet var tydligen inte det bästa när man skulle använda det. Det var glatt  och halkigt och dessutom svagt..Intressant kunskap och intressant information vid kaffebordet..eller hur. Men helt klart ett lärande också för jag kom på att det är därifrån det kom, ideen till dagens BAKplåts papper…….ni fattar eller hur…BAKplåts papper. Fast i dag används det på ett helt annat sätt..

trevlig kväll

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.