bli författare

Jag tror jag har kommit på det. Jag ska bli författare (tror jag) En barnbok borde min fantasi kunna komma på. Sen kan jag ju skriva om vardagen, vardagen som kvinnlig, fackligt förtroendevald, ordförande för en IF Metallavdelning, med ett förflutet inom vården och mina andra jobb och erfarenheter, det borde gå..Men det bästa av allt tror jag är, boken som handlar om recepten.

Ja, jag har nämligen städat ur min receptpärm. Tagit ur alla recepten som jag aldrig har lagat, aldrig kommer att laga. Tänk vilken fin kokbok det skulle bli. "Carolas kokbok, med recepeten du inte vill ha"…smaka på den du. Ja sen fattas ju såklart någon som vill ge ut böckerna och någon som vill köpa …men drömma kan jag ju få…eller hur ?

Oj oj, nu börjar det dra ihop sig, nu är det inte många dagar kvar..innan den här semestern är över. Appropå semester så har det ju tidigare i sommar  publicerats en Hollänsk studie som påstår sig visa att fler och korta semestrar är bättre för vår hälsa och för vår återhämtning. Näväl nu är studien gjord på 100 personer så…Men det är klart att det här kommer det att nappas på. I takt med att dagens industrijobb i större och större omfattning innebär små korta repetativa moment så kommer väl semestrarna att harmoniseras med arbetstiden..var så säkra. Snipp snapp så kommer det säkerligen en propp i riksdagen om en "förenkling" av semesterlagen..

Säger inte att det är helt fel med ledighet då och då..det tycker jag om. Men hur ska folk få ihop det med övriga familjen, hur ska det harmonisera med barnens sommarlov, dagistider och så vidare. Men det är klart, kan man som de som jobbar på en del ställen där man kan "stycka upp" sin semester få ett visst påslag i lönekuvertet så…varför inte..Men är alla arbetsgivare beredda på det ??

 

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>