våren kommer till

Tjohoo, nu har våren kommit hit, snön smälter och på åkern har det bildats en tillfällig liten sjö där änder och storspoven badar och har det bra. Ett par meter därifrån ligger den sista snödrivan och kämpar för sin överlevnad…men ack, den kommer inte klara helgen, den stackarn. Men säg den glädje som varar, snart är dom väl här..myggen, tycker inte om.

Idag är dagen efter den stora partiledardebatten. Debatten som jag faktiskt såg på med behållning  Kan ju vara att man är lite lätt partisk och mallig. Två IF Metallare står där, men nu som partiledare. De vet i alla fall vad verkligheten är, verkligheten som är på riktigt. Dom har stått där i stålhätteskor  och arbetshandlskar, svettas och jobbat skift.Gäller bara nu att de håller ihop och ser till att arbetarnas krav, behov och villkor tas tillvara och på allvar. Stefan Löfven han har sett industrins fram och baksida, han var med och såg till att tusentals industrijobb räddades under krisåren, han kan det här med förhandlingar och han kan näringslivets alla behov och fallgropar. Han har träffat hundratals människor som tvingas leva på en urusel a-kassa, som utförsäkrats ur systemen,, arbetsmarknadsfrågor är inte heller det något nytt. Det som är nytt är rollen och fokuset på paartiledaren. Men håller han huvudet kallt och fortsätter vara den Stefan han var som förbundsordförande och vägvisare för oss andra inom förbundet så kommer det här att gå som en dans. Han fick lära sig en fras av oss kvinnliga ledare inom förbundet, en fras jag hoppas att han minns och använder när han ska stå inför folk…." hej jag heter stefan löfven, och jag är här nu" ..sen är det bara att rocka på…

Rocka på förresten, någon har strypt trycket på vattnet. Vi i byn har eget vatten och det sägs att det är bra vatten, men då vore det ju bra om det kom ut ur kran också, blir till att ta tag i det där i morron..

Här kommer en bild från våren på vår(an) gård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.