tillbakagång ?

Mammor och pappor känner sina barns behov bättre än politikerna. Därför ska vi låta föräldrarna bestämma”, säger socialminister Göran Hägglund i  ett pressmeddelande.Han vill nu slopa de sk pappamånaderna i föräldraförsäkringen. Men hur tänkte man nu där. Jag kan inte deras politik och tänker inte heller lära mej den. Men man har ju inte genom åren undgått att snappa upp en del.

Kristdemokraterna förordar starkt kärnfamiljen och, det har väl inte jag några problem med, jag har inte heller problem med andra former av familjebildning. Huvudsaken är att barn får växa upp i trygga, säkra, kärleksfulla och funktionella hem. Så utifrån kärnfamiljen och slopade pappamånader måste jag bara fundera lite. Förmodligen skulle slopandet av pappamånader innebära att kvinnorna stannar hemma mer och längre,  halkar efter mer i lön, får sämre pension, jobbar deltid i högre utsträckning och blir den som fortsättningsvis för ta mesta av ansvaret för barnen. Trodde vi var på väg mot ett mer jämnställt samhälle. Ett samhälle där vi delar på ansvar för barn, hem, mot minskade löneskillnader, mot mer likställda pensionsvillkor och framförallt att papporna får mer tid för sina barn när dom är små. Många arbetsgivare uppmuntrar i dag sina manliga anställda att ta ut mer pappaledighet, och ersätter dessutom papporna med 10% eller mer om de tar ut ledighet.

Ett sådant här förslag drar ju jämnställdhetsarbetet tillbaka till stenåldern. Lagar ska inte bestämma hur familjer vill ha det, sa Hägglund. Nej naturligtvis inte, men varför går det bra i en del fall och inte i andra. Hägglund sitter ju själv med i den alians som via lagar nu bestämt hur länge man kan vara sjuk, hur länge man har ont, hur länge man får ha sorg osv.

Ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter." skriver Hägglund på sin sida. Ja, jag tror du får tänka till på de orden. I dag halkar fler än någonsin efter pga din och dina alierades politik. Ett bananskal som ingen vill halka på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.