uppe igen

Ja, idag var det dags igen, dags att bege sig upp bland molnen. Varit en sväng till Stockholm och träff med Ekonomikommittén inför IF Metallkongressen nästa år. Tvekade lite innan jag tackade ja till erbjudandet att ingå i gruppen, jag gillar inte siffror..Men nu är jag väldigt tacksam över erbjudandet och glad att jag tackade ja. Härliga diskussioner och ett glatt gäng.

Stockholms vädret bjöd inte på regnet och rusket som man förutspådde i går. På förmiddagen klarnade det upp och vips var det +13 grader. Jättebra, när man tagit vind/vattenjackan …varmt är bara förnamnet. Hann en liten "shoppingrunda" på stan innan det var dags att dra till flyget. Konstaterade snabbt att i den vagn på Arlanda Express där jag satt var jag i en enorm minoritet på två sätt.

 1. Massor av män   2. Alla dom klädda i kostym .. Jag var som ensam, en ensam tant i kofta som pga ålder och väder gick varm =)

Sen fick jag återigen chansen till ett nytt kapitet i min bok "livet på flyget". När det var dags för boarding så tog det stopp helt plötsligt- Plastkorten för silver och guldmedlemmarna gick som dåligt att dra i maskinen. VI med pappersbordingkort gick det bra för. Det blev lite irritation i ledet, om jag säger så.                                                                                  

Irritation över att dom inte kom ut till planet först.( och över systemet som krånglade såklart)  Men varför ?? Man har ju sin sittplats klar, planet går inte förrän alla är ombord så det är ju bara att vänta. Det vore annat om man överbokade med 4 personer och så gällde leken "först till planet" så får  Du åka med.

Konstaterar även att när planet tagit mark och skylten för säkerhetsbältet släkts så hoppar så många om det bara ryms ut i mittgången, även några av dom som det gick lite sämre för och bildar just en…kö…!!!!! Men värst av alla var mannen som under tiden vi höll på att stiga ganska brant, knäppte lös sig och klev upp, öppnade luckan ovanför sig och rotade i sin packning..En skarp, lite lätt irriterad röst hördes bakifrån planet…sätt dej ner !! Han, han tittade oförstående bakåt och rotade klart..

Jag längtar redan till nästa tripp och nästa kapitel..Här kommer två mindre bra bilder..en från i morse och en från nyss

   i morse     å nyss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>