extrapris ..

Extraval ä utlyst till i mars, liksom ett prinsbröllop i juni..Båda kostar pengar men bara ett är trevligt och ja, jag menar prinsbröllopet. Bling bling och kärlek, vad kan vara fel i en sådan kombo?
Nej jag gillar inte utgången av knapptryckningarna i riksdagen tidigare i veckan.
Man fällde regeringens budget för att man
1. Kunde
2. man är emot allt som skulle kunna gynna arbetare, arbetslösa, sjuka och pensionärer
3. av ideologiska skäl.
Japp så tänker jag. För nu kan vi se en höjdning av a-kassan försvinna, vi kan glömma satsningar på arbetsmiljöfrågor och arbetsmiljöverket. Vi kan glömma ett arbete kring nollvision mot dödsolyckor på jobbet och vi kan även i fortsättningen höra talas om människor som blir utförsäkrade eller faller mellan stolarna (inte bokstavligt) när det gäller sjukförsäkring och a-kassa. Pensionärerna som inte jobbar får även i fortsättningen en förhöjd skatt. Detta och lite till, bara för att ena sidan i sandlådan fick mindre sand än den andra sidan.
Orden vi hörde innan valet i höstas om att ”det största partiet ska få regerea” var inte vatten värt när man fick chansen att ge igen. Detta gäller de borgerliga partierna och SD.
De fem som även i fortsättningen går fram hand i hand..utan att man låtsas om det från fyra håll.
Men statistiken över knapptryckningar i riksdagen de fyra sista åren kan man inte komma från.
Klart att vi på den röda, vänsterfronten inte gillas av SD och den sk Alliansen, eftersom vi tror på demokrati, solidariet och alla människors lika värde. För att inte tala om oss i den fackliga värden som till och med har det i stadgarna..Fy tvi för oss !!!!..Men vad gör det, låt skillanderna i politik och sakfrågor styra, inte vem vi är och varför.
Ja, nu torde det väl vara extra extrapris på valfläsk. Jag är minsann rädd för det. Ja, inte rädd så jag darrar utan ”rädd” för att ordkrig, pajkastning och rent ut sagt skitsnack ska ta över. De politiska skillnaderna kanske inte kommer fram MEN det är dom som måste fram nu. Det är nu eller aldrig.
Jag hoppas att vägen mot extravalet blir annorlunda än valrörelsen i höstas. Att vi ger tusan i pajkastning och sandlådelekar utan pratar skillnaden i politiken. Vad står det olika blocken för. Lyfta fram de olika alternativen och föra vettiga samtal mellan alla och till alla. Det är enda sättet att komma framåt
Gäller även de riksdagspolitiker som nu ställt till denna jädra röra…
Jag kanske önskedrömmer det inser jag, men det vore väl tusan om vi inte skulle kunna föra oss, en gång för alla. Hallå, hör ni det..
Men vad är väl ett riksdagsval mot en bal på slottet….=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>