Tystnad är också ett svar.

På dagens fullmäktige hade vi tuffa diskussioner. Majoriteten i kommunen S, V o MP har ansvaret att driva kommunen framåt. Nu står vi inför stora utmaningar bl a inom Vård o Omsorgs nämndens område.

Vi har stora utmaningar inom äldreomsorgen. Ökning av verksamheten är stora och detta har vi egentligen känt till under lång tid men jag menar att majoriteten har valt att blunda för detta. Redan 2005 gjorde dåvarande Socialchef Curt Hörnqvist en utredning av behovet inom äldrevården. Många tyckte då att det bara är äskanden och behandlade det som nonsens.

När jag läste den igår inser jag att han var helt rätt på spåret. Hade vi då lyssnat så kanske läget sett lite eljest ut. Men nu är vi där vi är och måste snabbt få till en budget utifrån det arbete som ligger och inte minst viktigt är det för Vård o omsorgs område att det går snabbt för att inte helt utarma vård o omsorgsnämndens arbete.

Majoriteten vill helst inte att vi redan i KF i februari ska fatta beslut med respekt för att vi inte hinner genomarbeta hela kommunens verksamhet. Detta föranledde att jag ställde frågan om majoriteten tänker lyssna på Vänstern och lura väljarna med att höja skatten efter valet eller om dom garanterar att så inte blir fallet.

Johan Söderlind satt helt tyst och svarade inte på frågan. Alla andra från majoriteten satt också tysta och ville inte svara. Så det är nog tyvärr ingen högoddsare att det kanske blir skattehöjning om du fortsatt ger din röst på den nuvarande majoriteten. Att skattehöjningar skulle lösa alla problem som man åsamkat under åren är en ansvarslöst förd politik.

Nu har vi beslutat om en styrgrupp inför arbetet utifrån handlingsplanen med ekonomisk balans på lång sikt. Vi som Kristdemokrater kommer ta vårt ansvar och agera. Vi kommer utifrån arbetet föreslå medel till äldreomsorgen som är så viktig för oss. Men först utredning och sedan omfördela medel.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.