Tack för 50 000+ sidvisningar!


Ja fan, 50 000+ sidvisningar vill jag tacka och bocka för med denna fina bild! Tack alla läsare som frekvent besöker min blogg!
(minigrisen fick också vara med på ett hörn)

Etiketter: , , , , , , , , ,

30 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Svar till Lotten Lindström (2010-12-07 22:30)
    Ja det kan jag tänka mig, Paint är ju…lite simpelt. Men jag funderar på att ”växa upp” inom en snar framtid och börja med ritplatta och något mer avancerat ritprogram, vem vet? Kanske kan man tjäna pengar på sina bilder?

  2. Krister Klermalm

    Det finns ännu ett alternativ till bildredigering – det är Gimp. Fungerar bra med Windows också om Macen är dyrare inköp. Så länge jag inte har möjlighet råd till Macen så föredrar jag Gimp (trots begränsning med en mini-pc) före andra windows baserad applikationer.

  3. Uffe N

    Jag håller med Krister nedan: Gimp. Lagligt gratis och det fixar i stort sett allt som Photoshop gör. Du kan växa många år som bildbehandlare innan du slår i taket, och till dess lär Gimp fixa ännu mer saker, utvecklingstakten inom FOSS-världen (där Gimp hör hemma) är vansinnigt hög.

  4. Miss Minnalainen

    Svar till Krister Klermalm (2010-12-07 23:50)
    Jag fick rådet tidigare om Gimp och har nu påtat i det med lite bilder, alltså fotografier. Men finns det nån som har erfarenhet av Gimp som ”ritprogram”?

  5. John

    Mäkt0r! Jag har 300 nu så jag är nästan ikapp. Anywho, grattis på födelsedagen! Hade vi gift oss hade jag bjurrat på kaffe och pepparkakor! 🙂

  6. Uffe N

    FOSS: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_and_open_source_software

    Enkelt uttryckt: de som ”tillverkar” programmen ser till att du kan tanka hem programmet lagligt gratis, du får installera det på hur många datorer som helst, du får modifiera programmet så mycket du vill och du får använda det till vad du vill. Om du distribuerar programmet måste du dock tillåta andra att göra samma saker, även om du modifierat programmet.

  7. Uffe N

    Ett enkelt experiment du kan göra, som är ganska talande, är att läsa avtalsvillkoren för ett ”vanligt kommersiellt” program, och för något ur FOSS-världen. Du bör märka att det kommersiella programmets villkor är till för att begränsa dig så mycket det bara går.

    FOSS-programmets villkor är till för att tillskansa dig som användare så många rättigheter det bara går, utan att begränsa andras rättigheter. Du kan tex läsa GPL (version 2) här: http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/gpl-2.0.txt

  8. Lotten Lindström

    Att överge en PC kan inte vara några större problem! Kasta skiten i första bästa vattendrag. Jag har jobbat m Mac (samma Mac kan tilläggas!) och har varken råkat ut för krascher, virus eller annan skit, trots rätt hård användning! Visserligen är den dyrare än en PC, men det är värt varenda krona. Den krånglar ALDRIG. Våra MP-elever har dem också, och än har ingen kraschat, på mina fyra år på skolan. Inga virus. Det är värt extrakostnaderna. Ska du dessutom jobba grafiskt ska du inte ha en mini-skärm. 13 tum är egentligen för litet.

  9. Krister Klermalm

    Så enkel folk tar det med att bara handla saker när de som har ekonnomiska begränsningar kan inte bara överge en PC för en Mac. Trots i framtiden med hopp att kunna anskaffa en Mac dator håller jag mig till Gimp i bild bearbetning.
    Av den aspekten att jag bara ha 10″-are så arbetar jag inte med så mycket avancerat med bilder på den här datorn.
    De flesta som sysslar med bilder vet vilken minsta lämplig skärm storlek som behövs för bildredigering.

  10. Miss Minnalainen

    Svar till Uffe N (2010-12-08 23:17)
    Jag ska vara ärlig och säga som det är, när jag läser användarvillkoren till, tja, nästan vad som helst, ett program eller en medlemssida så blir jag FÖRVIRRAD. Man börjar läsa och sen läser man och läser…och läser…och dom snäver in all text i luddiga termer och till sist tänker man ”äh, om det nu finns så många medlemmar kan det väl inte vara farligt att själv gå med?” <-- livsfarligt.

  11. Lotten Lindström

    Krister. Nu klappar du oss på huvudet och då blir jag förbannad. Jag jobbar med det här varje dag, och ser ingen mening med att spekulera i vad Ms M har för ekonomiska förutsättningar att skaffa en vettig dator att jobba med. Jag ger en rekommendation utifrån vad jag vet om burkarna. Man behöver heller inte köpa en MacBook Pro för 20 papp, det finns andra alternativ OM man inte har pengarna. Hur Ms M:s ekonomi ser ut vet då inte jag, och det är fruktansvärt oförskämt att spekulera i något sådant på sådan här plats.

  12. Krister Klermalm

    Alla kan inte bara slänga upp ens 10´papp för en Macbook.
    Går du med försörjningsstöd med oförutsedda uppstoda räkningar så gör du det. Därav blir jag förbannad på folk som klappar på huvudet på en å säga – Går å köp en vet jag.

  13. Uffe N

    Jag håller med dig om ”inga kapitalister” när det gäller omvärldens syn på FOSS. Men egentligen borde det vara tvärtom: företag kan spara massor med pengar genom att använda FOSS-program. De kan även spara pengar på att själva bidra till FOSS-världen. Men av någon anledning verkar det vara väldigt svårt att förstå. Visst, ingen inköpschef har väl fått sparken för att han köpt in MS Office-paket till företaget, men om alla skall göra som alla andra så slutar det illa. Någon måste våga tänka själv!

  14. Miss Minnalainen

    Svar till Lotten Lindström (2010-12-08 23:36)
    Ja det låter långsiktigt som en bra investering och vem vill inte ha en dator som inte krashar och får virus? Ja jag får nog fundera på vad nästa dator blir för nåt. Tack för tipset!

  15. Lotten Lindström

    Vet du så mycket om Minnas ekonomi, och hennes förmåga att spara pengar, att du kan utgå ifrån att en MacBook är ouppnåelig för henne? Jag gör det inte, jag talar om vad jag tycker är ett bra alternativ. Jag har inget behov av att utmåla mina medmänniskor till offer. PS! En Mac har ett andrahandsvärde, eftersom de inte är skräp. Man kan köpa en begagnad och renoverad för betydligt mindre än 10 000, om man engagerar sig lite.

  16. Krister Klermalm

    Jag vet bara om min egen ekonomi ingen annans och lägger mig inte i deras. Jag utgick mig själv och att spara går det inte här för jag lever ändå under normen trots f-stödet.
    Jag fick lov att svälta till mig den här bärbar mini-pc:n för att ha någon huvudtaget redskap att skriva åtminstonde.
    Tyvärr finns det lättare att få tag på PC än Mac med värd namnet som begangad att den håller ett bra tag till. På grund av okunskapen hos andra att dem inte kan använda annan programvara än av MS trots att skriva, klippa och klistra är detsamma i grunden bland menyflikarna. Som om dem bara ha sett Volvo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.