50 nyanser av livet som pensionär

Mot nya djärva mål

Mot nya djärva mål

Så var det dags att ’åka till jobbet’ igen. Denna gång ska jag jobba i Al Hamra, Förenade Arabemiraten. Det finns 7 emirat och Ras Al Khaimah (RAK) är emiratet jag ska jobba i under det närmaste halvåret.

Vänner och bekanta undrar då och då varför jag åker till arabiska halvön, som jag bara känner till från det jag lyckats läsa mig till. Det är förstås enklare att åka tillbaka till de destinationer jag redan jobbat på, men Egypten är tyvärr inte något alternativ för tillfället och Gran Canaria har inte samma fina och stabila vinterväder som RAK. Dessutom känns Al Hamra som en rimlig utmaning för en nyfiken pensionär med överskottsenergi.

En av de stora fördelarna med Umeå är att det är så lätt att ta sig därifrån. Om man åker från Umeå på morgonen, kan man skicka allt bagage direkt till Dubai, byta plan på Arlanda och landa i Dubai på kvällen. Kan det bli enklare?

Dubais flygplats sjuder av liv, speciellt kvällstid när så många plan och människor är i omlopp. Trafiken på och omkring flygplatsen är närmast kaotisk. Som tur var tackade jag nej till att hämta ut hyrbilen vid landningen! Att efter en hel dags resande ta sig från flygplatsen på egen hand i rusningstid och inte ha en aning om vart man ska ta vägen är inte en rimlig utmaning. Det är ca 80 km mellan flygplatsen och Al Hamra och vägen saknar till stor del belysning och går genom öknen. Då känns det mycket tryggare att bli hämtad på flygplatsen och körd direkt till bostaden.

Emiraten i allmänhet och Dubai i synnerhet har all tänkbar komfort som vi besökare kan önska. Eftersom det är mycket varmt och fuktigt här ännu, känns det behagligt att stanna inomhus, där alla utrymmen är behagligt luftkonditionerade. Problemet börjar när man ska ut ’i hetluften’. Dessbättre väntar bättre tider snart; jag vänjer mig vid värmen (och värmen anpassar sig till mig genom att sjunka) allt eftersom hösten går. Jag ser fram emot att snart kunna äta frukost på balkongen och bara njuta av värmen och utsikten. Min lägenhet ligger vid stranden, har stor balkong och obegränsad havsutsikt. Kan man börja arbetsdagen bättre än så?

 

3 kommentarer

  1. grandmother

    Låter helt rätt tycker jag. Vi hade planerat att åka tillbaka till Dubai i höst, men det blir 6 veckor på Cypern istället. Inte lika varmt och skönt men får duga.

  2. Camilla Johansson

    Hej Åsa!
    Hittade åt dig här.
    Ha en underbar resa, njut av ditt kaffe på balkongen för nu är snön på väg till Umeå.
    Kram /Camilla

  3. Camilla Johansson

    Hej Åsa!
    Ha en underbar resa, njut av kaffet på balkongen för nu är snön på väg till Umeå.
    Kram /Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.