50 nyanser av livet som pensionär

På banan igen

Efter mer än en månads speluppehåll var det dags att pröva golfklubborna på arabisk mark. Så gröna fairways har jag nog aldrig sett. De måste ha krävt massor av arbete och bevattning. Jag kände mig som Ferdinand under korkeken, men här var korkeken ersatt av palmer. Vilken känsla att spela golf igen i sol och värme! Termometern visade på 33 grader och solen sken från klarblå himmel.

Det låter förstås helt galet att ge sig ut på banan i den värmen, men jag kan försäkra att det var ganska OK. Golfbil är obligatorisk på banan här i Al Hamra och biltaket erbjuder ett hyfsat  solskydd. Dessutom fläktar det ljuvligt, vilket också lindrar värmen. Det kändes faktiskt riktigt behagligt. Behöver jag säga att jag njöt i fulla drag av alla prunkande bouganvilleor, vajande palmer, gröna fairways och ett azurblått hav?

Så hur gick min golfrunda? Över förväntan! Hålen är långa jämfört med hemma, men jag spelade nästan på mitt handicap. Nybörjartur förstås och det kändes som en bra början på säsongen här.

Här finns ganska många ’caddiesar’ till skillnad mot  vad som är fallet på svenska klubbar.  Caddiesarna ler i kapp med solen och gör sitt yttersta för att greenfeegästerna ska trivas och ha det bra. Det känns verkligen bra att få jobba med dessa roliga och hjälpsamma arbetskamrater. Liksom jag är de gästarbetare här i Förenade Arabemiraten. I Dubai och Ras Al Khaimah sköts det mesta av gästarbetare; lokalbefolkningen äger och gästarbetarna utför jobben. De kommer främst från Indien, Filippinerna och Bangladesh. Många européer jobbar också här men med betydligt bättre arbetsvillkor och löner.

Min närmaste kollega är Kalle, svensk golfpro, har nu anlänt. Vi ska jobba och bo ihop de närmaste 6 månaderna. Det känns skönt att ha också en svensk arbetskamrat. Ikväll anländer säsongens första golfgäster och då börjar det ’riktiga’ jobbet, om man nu kan kalla detta ett ’riktigt’ jobb. Det känns nog mer som en lång och innehållsrik semester i behaglig miljö och i mycket trevligt och stimulerande sällskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.