50 nyanser av livet som pensionär

I väntan på vad då?

Jag valde att pensionera mig några år innan jag fyllde 65. Det har jag aldrig ångrat. De första åren gjorde jag en del konsultjobb, bl a åt universitetet. Jag var också mycket engagerad i Junilistan. Därutöver ägnade jag mig med liv och lust åt att fixa hemma och åt att göra allt jag inte kunnat göra, medan jag jobbade heltid. Bara att slippa gå upp och skynda till jobbet på morgonen var en härlig känsla.

I likhet med många av mina pensionerade vänner och bekanta kände jag mer och mer att jag behövde något nytt, roligt och meningsfullt att fylla min lediga tid med och ’brinna för’. Jag kan tillbringa många timmar och dagar med att fixa hemma, men till slut är det mesta fixat och då gäller det att ha något som engagerar och får tillvaron att kännas meningsfull och lustfylld. Att bara sitta och vänta på att något spännande ska hända eller hoppas på att någon annan ska fylla ens tillvaro med innehåll duger inte. När man går från ett engagerande heltidsjobb till en tillvaro utan meningsfull sysselsättning och stimulans, sätts fantasi och kreativitet verkligen på prov.

Jag har alltid gillat att resa och nu kände jag mer och mer lust att åka till USA och jobba i familj under vinterhalvåret. Därför registrerade jag mig på en webbplats, där familjer söker hemhjälp. Ett par av annonserna väckte min nyfikenhet, men jag hann aldrig förverkliga min plan att jobba ’over there’. Ödet hade annat i beredskap åt mig, något som gett mitt liv all den spänning, stimulans, mening och guldkant jag behöver för att må riktigt bra och som dessutom skonar mig från en tillvaro i snö, halka, mörker och kyla.
Hur ser då min vardagstillvaro i vinteridet ut? Den är en härlig blandning av trevliga samtal och möten, avkopplande golfrundor, spännande kulturella skillnader, nya platser och berikande upplevelser, nya arbetskamrater, stimulerande golfgäster och omväxling, sol och värme varje dag och härliga stränder och bad. Inte minst uppskattar jag att kunna gå ut i kortärmat och shorts varje dag hela vintern. Så medan stormen Simone härjar i Sverige, sitter jag här på min balkong och tittar ut över ett glittrande blått hav och njuter av tillvaron. Vad mer kan man önska sig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.