50 nyanser av livet som pensionär

Han kom, han slog, han segrade

I helgen gick sista tävlingen på Europatouren i golf för denna säsong (2013) här i Dubai. Vi hade turen att få tag i biljetter till finalen, Race to Dubai, så många av våra gäster tog chansen att uppleva elitgolf på plats. Henrik Stenson bjöd på bländande golf och blev en värdig vinnare av finalen på Europatouren. För inte så länge sedan vann han ju slutspelet på USA-touren och håvade där in ca 75 miljoner kronor. The winner takes it all.

Det är verkligen roligt att vara på plats, när en svensk golfare lyckas slå alla sina konkurrenter. Stenson har haft det litet kämpigt emellanåt, men han har målmedvetet kämpat och jobbat för att nå toppen. Nu är han där. Jag gläds med honom och hoppas han känner sig peppad att kämpa vidare för att ta t ex en Major.

Här är fortfarande högsommarväder och jag spelade en artonhålsrunda med några gäster i förmiddags. Tyvärr har Stensons drömgolf inte satt några direkta spår i min golf. Men inte kan man hänga läpp över en halvdan golfrunda, när man kan glädja sig åt att gå ut barärmad och barbent och njuta av grönskan, blommorna, fåglarna och värmen. Inte minst är det roligt att se och höra hur mycket gästerna njuter av värmen och den välskötta banan. Då är det roligt att jobba.

Efter golfrundan åkte jag till emiratets huvudstad och handlade. Det är alltid litet spännande att ge sig ut på vägarna, för mina medtrafikanter kör minst sagt nyckfullt. I hög hastighet byter de fil och svänger litet hur som helst, ofta utan blinkers, och de ligger farligt nära andra bilar.  Det händer t o m att de kör mot trafikriktningen! Förra veckan kom en polisbil emot mig. Gissa om jag är helskärpt! Eftersom bilisterna här kör så fort, gäller det att tänka långt framåt. Jag gillar visserligen utmaningar, men jag är inte villig att spela med mitt liv som insats.

Jag tänker ibland på hur annorlunda min tillvaro blivit de senaste åren, när jag haft förmånen att resa och jobba både i Afrika och nu i Asien. Jag hade inte en tanke på detta för 5 år sedan utan såg fram emot att sluta jobba och bara njuta av tillvaron som pensionär. Nu njuter jag dubbelt; vintertid av värmen och naturen på sydliga breddgrader och sommartid av värmen, vännerna och naturen på Höga Kusten. Det enda som grumlar min tillvaro är alla separationer från arbetskamraterna på de olika golfdestinationerna. Då är det tur att email och Skype finns.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.