50 nyanser av livet som pensionär

090:or smartare än 08:or

Anna Kindberg Batra, tippad att bli moderaternas nästa partiledare, sa i början av sin karriär att ”08:or är smartare än lantisar”. Hur smart var det uttalandet?

Igår läste jag i VK att testskrivare i Umeå har högst snittpoäng på högskoleprovet av alla högskoleenheter i Sverige. Grattis! När det gäller bästa snittpoängen på provet i allmänbildning som genomförs vid mönstring är västerbottningarna också i topp. Ett tips till Kindberg Batra är att hon borde hålla sig bättre uppdaterad ifråga om ’lantisar’. De riktigt smarta kanske finns utanför politiken och Stockholm:O)

Här i Emiraten håller värmen i sig och turisterna njuter av sol och bad. Havet är fortfarande ca 30 grader varmt. Det är intressant att se hur liberalt det är här jämfört med den bild som många har av ett arabland. Kvinnor i alla åldrar och former går omkring i minimala bikinis utan att ’sedlighetspolisen’ rycker ut. Dock solar ingen utan överdel här.

Som jag tidigare berättat är det också tillåtet att dricka och köpa sprit utan restriktioner i delar av Emiraten. Den lokala systembutiken här kan tävla med vilken svensk förstklassig systembutik som helst när det gäller sortiment och utformning. Man kan t o m köpa ’bag in box’ här och alkohol är oftast billigare här än på Arlandas Dutyfree.

Vi tycker ofta att vi kommit långt när det gäller kvinnans frihet i Sverige. Det har man på vissa områden även här. Det finns t ex kvinnliga stridspiloter här och på universiteten håller kvinnliga studenter på att ta över både i resultat och i antal.

När det gäller mode och make-up ligger kvinnorna här långt framme. Under den svarta ’täckelsen’, som oftast lämnar ansiktet bart, är de mycket välvårdade och målade enl senaste trenderna. Likaså är kläderna som skymtar fram dyrbara och toppmoderna liksom skorna och väskorna. På kvällarna passar den inhemska befolkningen på att shoppa loss och fyller t ex de eleganta och dyra märkesbutikerna i Dubai Mall, en av världens största shoppinggallerior. Vi i Umeå ligger långt efter ifråga om elegans och dyrbarheter. Men vi kan ju trösta oss med att vi är smarta om man ska tro resultatet på högskoleprovet. Kanske så smarta att vi mår bra utan all lyxen.

Halloween firade man här för några dagar sen och på golfbanan var det golftävling i kvällsbelysning och med Halloweentema. I Sverige är det idag som det är ’trick or treat’ som gäller. Från ett soligt och 35 grader varmt Dubai önskar jag er alla en fin och vilsam Allhelgonahelg utan snö och rusk och med mycket god mat och påhälsning av Halloweenutklädda barn. Gardera med godis!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.