50 nyanser av livet som pensionär

Jul, jul, strålande jul

Som jag tidigare berättat är alla hotell och restauranger överdådigt juldekorerade från mitten av december till nu. Allt för att tilltala alla turister som söker sig hit. Dubai har ju seglat upp som ett mycket populärt vinterresmål. Här finns allt vi nordbor vill ha mitt i vintern; sol, värme, fina stränder, härliga bad, skidbacke och skridskobana inomhus mitt i Dubai, ett överflöd av affärsgallerior och restauranger, många häftiga attraktioner och byggnader m m. Men smakar det så kostar det. Dubai är inget billigt resmål.

Som ni säkert förstår bjuder mitt jobb på många oförglömliga inslag. I förrgår beställde jag en limousine till en grupp unga manliga gäster. Igår rullade så en vit Hummer hur lång som helst och med tonade rutor fram till hotellentrén på utsatt tid. Ni skulle ha sett grabbarnas miner! Det enda språk man inte kan ljuga på är kroppsspråket och de såg verkligen förväntansfulla ut. De frågade genast den elegant klädde chauffören om de kunde åka förbi systembolaget i närheten av hotellet innan de åkte in till Dubai. Chauffören informerade dem om att all alkoholkonsumtion i bilen är förbjuden. Gissa om deras mungipor ändrade position! Jag trodde för ett ögonblick att de skulle skicka iväg bilen tom, men efter att både jag och chauffören fotograferat dem med bilen bar det iväg.

Mitt riktigt stora julbestyr i år blev att fixa glögg på julafton till mina golfgäster. Russin, mandel och pepparkakor från IKEA inhandlades men själva glöggen återstod att få till. Glögg är inget man dricker här. Som tur var fick jag låna en spis på golfrestaurangen och termoskannor på hotellet. Efter mycket mixande, fixande och trixande blev det till slut en riktigt god glögg till gästernas stora överraskning och glädje. Mest överraskad var jag nog själv över att för första gången ha fixat hemlagad glögg. Alkohol i allmänhet och vin i synnerhet är inte min grej.

Ett par dagar före julafton anlände min son Oskar för att fira jul med mig. Det var så härligt att få träffa honom här nere. Vi har inte firat jul ihop på flera år. Senast var när jag jobbade i Sharm El Sheikh i Egypten och han kom ner för att fira jul med mig. Vilken glädje att få rå om honom igen och visa honom Dubai och allt som finns att se här!

Julvädret här har inte gjort någon besviken. Vi har haft soligt och varmt varje dag. Förra vintern hade vi någon enstaka dag med regn, men denna vinter har det varit idel solsken och värme. Temperaturen på dagarna är 26-27 grader nu och på nätterna är det 18-20 grader.

Nyårsaftonens ’gala dinner’ på hotellet gick naturligtvis av stapeln utomhus. I 23 graders värme och under stjärnklar himmel trängdes festdukade bord med dignande bufféer med allt man kunde önska sig och litet till. Underhållningen var det heller inget fel på. Vid 12-slaget inramades kvällen av ett fyrverkeri som heter duga.

”Une bonne nuit finit dans le lit” (en bra kväll slutar i sängen) säger man på franska. Efter 12-slaget var det hög tid att gå i säng för tidigt nästa morgon var det ’business as usual’ och golftävling. Det kräver att man är någorlunda alert.

Sist men inte minst måste jag berätta att musikalen Mamma Mia spelas på World Trade Centre i Dubai denna vecka. Vilken formidabel succé Abba gjort under sin karriär! Mamma Mia är t ex en av världens mest framgångsrika DVD-filmer genom tiderna. Så ’Abbornas’ imponerande verk torde leva kvar långt efter att de själva är borta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.