Polisens insatsstyrka.

Läste i SV.Jakt en fantastisk historia om några jägare som tränade skytte med en kal.22 på en skjutbana där tillfartsvägen var försedd med vägbom och därmed torde säkerheten vara tryggad. När skytteträningen var klar skulle jägarna med tillhörande vapenlicenser lämna området men när vägbommen skulle låsas upp blev sälskapet stormade av män med rånarluvor och automatvapen, tänk vilken jävla upplevelse.

Man fick ligga platt på mage i gruset med automatvapen i nacken i 2 timmar innen det hela var över. Anledningen var att någon hade hört skottlossning i området och polisens insatsstyrka reagerade med hela arsenalen.

Jag tänkte att detta kan ju faktiskt hända vid vilken skjutbana som helst i Sverige, jag brukar själv vara på jaktskyttebanan i Tärnaby men jag förlitar mig på att polisens insatsstyrka i Tärnaby är betydligt mera sansad så man slipper liknande upplevelser.

På måndag börjar älgjakten och jag vill önska alla jägarkollegor en riktig "skitjakt", och ett tips, läs boken Jamal och storälgen skriven av Sven Simonsson, en riktig höjdare där de flesta jägare känner igen jaktmentaliteten i norra Sverige, garanterat många skratt som förlänger jägarlivet.

3 kommentarer

  1. B. Eriksson

    Har läst boken och kunde med nöd lägga den på nattduksbordet, för den var svår att slita sig ifrån Bengt-Göran.Men det var länge sedan jag somnade med ett leende,men denna gång så hände det.Förresten ”skitjakt” på dej själv, du med den svartvita hundrasen som Ymal säkert kände igen från sitt hemland som en bra kameldrivare.

  2. Aroon

    Insatsstyrkan är förstås lite speciell och det är väl inte varje dag man begagnar sig av den. Det som hände i Norge och liknande visar att det behövs en insatsstyrka, men naturligtvis händer ingenting, måste man få en anledning använda den. Om inte annat höjer det adrenaliet och man får en s k ”kick”, alla inkl chefen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.