Älgjakten i framtiden

Den 1 febr. alltså efter att  loppet var kört fick Tärnaborna information om den nya älgjaktsreformen. Länsstyrelsen och Jägareförbundet hade inte ens planerat något möte i Tärnaby, uppenbart för att det inte ansågs nödvändigt. Efter många påstötningar blev det ändå ett info-möte 5 över tolv. Kränkande och definitivt diskriminerande av folk med speciella rättigheter. Läs Riksdagens utredningstjänsts utlåtande om vad som gäller inom Sorsele – Tärna – Vilhelmina ovan odlingsgränsen.

Det som skulle vara en information var en redovisning av vad Regeringen redan beslutat, därmed kan man inte ge Länsstyrelsen någon skuld för de övergrepp som redan är beslutade av vår borgarregering. Länsstyrelsen är bara ett redskap att fullfölja tagna beslut. Tyvärr har fjällbefolkningen tidigare drabbats av Lstys.  obegripliga tolkningar och förbiseenden av både lagtexter och konventioner som Sverige förbundit sig att  följa men det får bli en senare fråga.

Vad vill man åstadkomma med det nya älgjaktsystemet, här finns många ??????? B och E licenser avregistreras, endast  A- licenser blir kvar. Av informationen framgick att det var kostnadsfritt  att minska ett A – licensområde medan det kostar 2 300 kr att ta in någon som förlorat sin B / E licens i ett A-licensområde. Detta innebär att även befintliga små A-licensområden inte bör bli så stora att ett vuxet djur får fällas på ett  A-område. Dubbelregistreringen av privatmarken innebär att samebyarna med sina gästjägare kan skjuta sina vuxna tilldelning på den privatmark som nu blir avrigistrerad och även på de A-områden där den lagfarne markägaren endast har får skjuta en kalv.

Det finns 5 minoritetesfolk i Sverige, hur skulle reaktionen bli om  Staten ex. ger Romerna möjlighet att  dubbelregistrera privatmark för jakt  i södra Sverige, nää tänkte väl det, en omöjlig tanke, men i glesbefolkade Norrland kan man köra över folk hur som helst. (trodde man)

Nuvarande regering som oftast utmålar Kommunismen i forna Sovjet som skräckexempel, det finns bl.a. en ivrig F.p. bloggare från Storuman som påtalar kommunismens övergrepp och jag kan bara kanstatera att vår nuvarande regering tydligt plagierar kommunismens övergrepp. Eller vad sägs om regeringsbeslutet att tvinga folk i älgskötselområdena att gå ut i skogen för att räkna älgskitar utan någon som helst ersättning, en tvingande samhällstjänst annars blir man bestraffad och mister sin rätt. Jägarna tvingas under hot att inventera Statens vilt samtidigt som många mister sina möjligheter att jaga. Det fräckaste är ändå att vi skall förvalta vår älgstam gemensamt och i samförstånd under hot. 

8 kommentarer

  1. Viola Eriksson

    Jag var också på mötet som började väldigt sent och frågestunden blev minimal.
    Det stod i VK att det var ca: 1175 licenser som skulle bort. Med andra ord borde det innebära att upp emot 1000 vuxna älgar inte blir skjutna. Det är ju ortsborna som blir de stora förlorarna. Vem vill skjuta en mager kalv första veckan i september?

    Undrar vem som får extra tilldelning av älgarna eller skall de skickas ut i trafiken??

  2. Henry Cruz

    Det beklagades vid mötet i Tärna 2012 02 01 t.o.m från Björn Jonsson länsstyrelsen i västerbotten den korta tid som nu hugade tänkbara älgskötselområdesregistrerare hade på sig att just registrera! Döm då om min stora förvåning när man via internet får klarlagt att redan för över ett är sedan 2011 01 12 avhölls ett seminarium på öster-malma om denna nya älgförvaltning i kommande arrangerat av svenska jägarförbundet där Björn Jonsson länsstyrelsen västerbotten i föredrag redogjorde för hur ALLA länsstyrelser i sverige skulle förhålla sig till det nya älgjaktsförslaget!!!DETTA FÖR ÖVER ETT ÅR SEDAN!!!Men nog gick det bra att vid mötet i Tärna beklaga den korta tidsrymnden för oss jägare. Detta bevisar och klargör för oss länsmedborgare vilket korrupt manipulerande organ länsstyrelsen i västerbotten verkligen är och cementerar ytterligare den misstro och missaktning som är rådande mot länsstyrelsen i västerbotten.

  3. Tommy Rötvold

    Håller med dig totalt!!!
    Tycker det är maktmissbruk i högsta grad,kränkand,diskriminerande av den ”lille”
    VAD KAN VI GÖRA ÅT DETTA NU???

  4. Maxim Gorkij

    Ja nog har man hastat förbi en verklighet som gäller de små. Nu tror jag inte en S- märkt regering handlat så olikt
    nu som då. På Erlanders 60- tal utreddes och framlades förslag om både omförvaltning av renmärken, ny rennäringslag mm. Allt stadfästes under Palme.
    Nej vi små som tillsammans blir många måste nog göra som med vedhuggningen. Sköta den själv. Min egen E-licenskalv kommer nog även nästa höst förbi… Rätt eller fel att då följa i mina fäders tanke och gärning?
    Herr Lst har väl kanske svaret på det också.

  5. Ivar

    Bra skrivet och att någon håller ögonen öppna och informerar om hur det står till. En stor bov i sammanhanget om jakten är Svenska jägareförbundet. Det de gör och informerar om genom sin tidning Svensk jakt är bara sånt som gynnar storjägarna i söder. Nu ska jag försöka hitta rätt på vad Riksdagens utredningstjänst skriver.

  6. Henry Cruz

    Till Ivar och alla intresserade! Googla nätverket norden där finns riksdagens uredningstjänst klarlagda fakta pm ang. avvittring och grundlagsändring förtydligande av rubricerade PM i fet stil Dnr 1997: 800 1997 04 02 inlagd som pdf fil!

  7. Henry Cruz

    Apropå Riksdagens utredningstjänst utlåtande om de lagfästa rättigheter som den bofasta befolkningen har ovan odlingsgränsen i västerbotten kommer förmodligen länsstyrelsen i västerbotten att kalla Riksdagens utredningstjänst för KNÄPPGÖKAR-STRANDADVOKATER samma namn som dom gett oss medlemmar i Fjällbygdens nybyggarförening och fjälljägarna i västerbotten!!! Vi får se jag väntar med spännig!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.