Grand final på midsommarveckan

okänd

Hep Stars och Svenne & Lotta. Kan ni tänka er att dom funnits lika länge som jag. Hep Stars bildades 1963 av Lennart Hegland och Christer Pettersson. Hans Ölund och Janne Frisk värvades snabbt och Hep Stars var ett faktum. Året efter, alltså 1964 lämnade Svenne Hedlund Clifftones och succen lär inte vänta sig.
För mig har alltid Heps Stars musik legat mig nära. När sen Lotta klev in i bandet 1968 som sångerska dröjde det bara till året efter att duon Svenne och Lotta bildades.
Svenne & Lotta och Hep Stars har sen dess alltid till och från ekat i mina högtalare, likväl även i de flesta raggarbilar i detta land och gör så än idag.
För mig är denna dag en av sommarens höjdpunkter då dom spelar på City krogen i Bollnäs och jag ska för första gången se dom live.

Hemma hos Bright River Cruisers Bolnäs President, Per Hed, samlas en stor del av Bollnäsraggarna framför den för kvällen hemmbyggda grillen på grusplan. Eddie Meduza ekar bland villatomterna och jänkarna står snyggt uppradade efter vägar och gräsmattor. Vilken start på kvällen. Efter välfyllda magar av grillat och ngn öl blir det lite cruising i centrala Bollnäs. Man märker på gatorna att ngt är på gång i Bollnäs. Glada människor över allt och alla med samma mål, Citykrogen. Tur man hade köpt biljetterna flera dagar innan för dom var snabbt utsålda. På scenen väntade Hep Stars och Svenne och Lotta gör snygg entré. Håret reste sig och golvet gungade. Alltså maken till ös kommer man aldrig att uppnå oavsett utrustning i bilen. Svenne gav allt för oss och när hiten från ’Cadillac’ från 65 ljöd i högtalarna. Vilket ös. Själv stod jag vid scenen hela showen och man kan säga att man led av törst och uttorkning efteråt. Mina vänner trodde jag hade vart och badat. Trodde inte man kunde bli så galen av bara lite musik. Men det var ju Hep Stars och Svenne & Lotta.

Med en av mina drömmar uppfyllda blev det sen nattcruising på stan efteråt. Alla i sällskapen var mer än nöjda. Nu hem och vila innan man ska återvända till Umeå imorgon för att börja planera sommarens andra höjdpunkt som är i Västerås, POWER BIG MEET.

Stort tack till alla i Bollnäs och inte minst Hep Stars med Svenne & Lotta som gav mig ett minne för livet. Raggen går nu vidare mot nya mål…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.