Big Papas garage

Big PapaCarros dröm blev verklighet.

Ägare: Carolin Ernstsson Vindeln

Det blir vanligare för varje dag att tjejerna äger sina bilar numera. Går man tillbaka till mitt glada -70 tal då jag började vara ute var det sällan man stötte på en tjejägd amerikanare.

Carro som hon kallas är en av tjejerna i länet som förverkligat sin dröm och äger sin egen bil. Carro hör till tjejerna som alltid hållit på med jänkare eller åtminstone funnits i dess närhet. Carro berättar att hon aldrig ägt ngn egen bil utan att det alltid varit pojkvännerna som stått för ägandeskapet men att drömmen om egen bil alltid funnits där.

Numera har hennes dröm blivit uppfylld sen hon efter mycket sök och många nitar hittade sin Cadillac De Ville Cab från 1968.

Carro berättar för mig att hennes sökande efter den "rätte" var krokig och lång och fylld av besvikelser. Hon hann med ett 30tal olika garagebesök med unika rostfria exemplar som det stod i annonserna. Att unik rostfri bil i toppskick uppfattas på olika sätt fick Carro snabbt erfara. Det positiva med alla garagebesök var ju alla de härliga motorintresserade "raggarna" hon fick möta.

Mycket av utbudet på bilmarknaden är tyvärr i södra Sverige och det är inte det enklaste eller billigaste att kuska runt och hinna se allt eller ha råd och tid till det. Det som är ngt att ha försvinner ofta direkt.

Många bilar hon tittade på som skulle vara toppen skick var jättefin utvändigt men ägare hade "glömt" berätta om den solblekta och många ggr helt utslitna inredningen. Visst, det fanns bilar med fin inredning också, men det yttre skalet, som många gånger saknades hölls ihop av den kvarvarande lacken. Många resor efter den "rätte" vart därför bortkastad tid, pengar och glädje.

Nu var det ju tack och lov så att Carro inte gav upp så lätt. Raggarbrudar brukar veta vad dom vill ha och ger sig inte förrän dom hittar han. Att också hela familjen, barn och dåvarande pojkvän ställde upp för Carro gjorde ju saken enklare.

En dag som alla dom andra satte sig Carro vid datan och surfade ut på motorsiderna.
Där stod den! Bilderna visade den "rätte" både inne i bilen och utsidan. Känslan i kroppen går inte att beskriva som annat än äkta kärlek och pirret som kändes påminde om den första förälskelsen!

Telefonen kastade hon sig över och ringde direkt killen i södra Sverige som ägde skapelsen. Killen han knappt svara så sa Carro att bilen var såld, skulle bara packa en liten väska, dricka upp kaffet så skulle hon hämta den. Säljaren vågade nu fräckt påstå att bilen redan hade en annan spekulant som halvt tingat den. Men Carros charm och envishet visade snabbt resultat.

Sagt och gjort. Tog inte lång tid denna gång att förflytta sig från Vindeln i Norr till den södra landsdelen.

Där står den. Den"rätte". En dröm som tidigare rullat i det soliga Kalifornien, South Pasadena. Inte bara bilen var komplett. Många handlingar från bilens tid i USA fanns kvar i handskfacket. En otrolig dokumentation som följde med så Carro fick se dess historia. Vilket kap det var. Verkligen värt all möda och tid som hon fått lägga ner.

Känslan att få ratta den hemåt, att glida in i Vindeln med det bredaste leendet hon någonsin haft var helt otrolig. Vart man än stannar säger Carro att intresset för dessa bilar märks. Öppnar man motorhuven, vilket inte behövs så ofta på en jänkare, så kliver gubbarna ur sina Volvos och erbjuder sin hjälp och avslöjar sin nyfikenhet. Krom och gammalt vinkeljärn finns i blodet hos de flesta.

Efter att ha hittat den "rätte" anslöt sig Carro till Big Family Cruisers. En bilklubb där både bilen och barnen ska stå i centrum. Tillsammans besöker Carro med övriga medlemmar de flesta av länets bilar med inriktning Amerikanska bilar. När Carro susar fram i sin Cadillac bland alla de andra välputsade järnslädarna så kan jag verkligen lova att hon inte behöver skämmas.

I Vindeln där Carro bor och just köpt hus med ett jättegarage, kan det väl knappast vara någon som undgått att se Carros fläktande hår och breda leende när hon varje soldag cabbar ner och stolt cruisar runt i samhället.

//Big Papa

5 kommentarer

 1. Emelie 20år

  Vet själv hur det var när jag letade jänk. Åkte 10-tals mil för att titta på en bil som var sååå fin. Men när man kom fram hade de glömt säga att hela bilen var sönderrostad mm…. Men en dag stog den där, min Pontiac GP -65, konstigt nog var det en Cheva jag skulle ha och kollat på.. Nu två år senare ångrar jag fortfarande ALDRIG mitt köp.

 2. Big Papa

  Hej Emelie och tack för din kommentar. Den bil du valt var ju inget dåligt alternativ till den påtänkta Cheven. Bor du här i Västerbotten kan du ju mejla mig kanske jag kan skriva ngt om den och din historia. Vill också tipsa dig om vår klubbs hemsida, http://www.raggarna.se, kanske ngt för dig och din familj. Cruis on Emilie och mycket nöje med din bil till sommaren.
  //Big Papa
  [email protected]

 3. Lisa Glasin

  hej hej..
  jag ville bara säga att du hade rätt. det blev inget misstag=)
  han heter liam och är världens sötaste kille. hoppas att allt är bra med dig.
  nu väntar vi bara på raggarvästen=)

  Lisa på godishuset..

 4. Big Papa

  GRATTIS till er!!!! Hädanefter lyssnar du på vad vi karlar har att säga;-) Vill du ngt, räck upp handen*S*
  Pussa liam från mig och kram och grattis till dig vännen:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.