Vuxna på stan

Umeå-C

Big Family Cruisers är en av Umeås föreningar som våra ungdomar kommer att finna stöd hos under sommarhalvåret. Klubben är del i ett projekt som Umeå-C och BRÅ i Umeå arrangerar för att finnas ute på stan under helgerna i sommar.

Vi vuxna är ju ungdomarnas förebilder. Bara genom att vistas ute på stan, med eller i närheten av våra ungdomar ger en lugnade och tryggare effekt på kvällar och nätter.

Vi kommer att vara på stan för att ge hjälp och stöd när det behövs. Genom att bara finnas där kommer att vara betydelsefullt för våra unga. Vi kommer även at försöka ha klubbens Dodge buss uppställd centralt vid torget dit man kan söka sig bara för att prata en stund eller kanske få hjälp med något. Att bara veta att det finns vuxna på plats är oerhört tryggt.

Valborgsfirandet och skolavslutningarna som exempel har tenderat att bli allt mer alkoholinfluerat bland våra unga. Omdömet under rusets inverkan är därför snabbt förändrat, kanske med otrevliga konsekvenser som följd. Det finns därför all anledning att med vår närvaro som föräldrar, som vuxna över huvud taget. Att vara närvarande och visa intresse för våra fina ungdomar och deras trivsel.

Umeå Centrum ska vara tryggt för alla. Våra ungdomar, vuxna och äldre, skall kunna röra sig tryggt och obesvärat på gator och torg, oavsett tid på dygnet. Som vuxenstöd på stan bidrar vi i stor utsträckning till den utvecklingen.

Man behöver inte tillhöra ngn organisation för att vistas på stan som vuxen. Varför inte bara ge en kväll/natt för våra ungdomar. Ta en promenad runt och i vårt centrum. Va inte rädd för att prata med de unga och visa att ni finns där. Sen kommer ni säkert också att upptäcka vad mycket fint, vackert och underhållande det finns i vårt centrum. Umeå har ju väldigt fina parker bl.a och hur många ggr har man vistats där? Personligen så kan jag lätt räkna mina besök där, men dom ska iaf bli fler.

Gör en insats nu alla vuxna och bege er ut bland våra unga. Det ska då jag göra.

//Big Papa

En kommentar

  1. Ulla-Bella

    Dom ungomar som söker sej till dodgen(inte för att jag tror att det skulle gå dit några) ska dom stå utanför för det är ju bara medlemmar som få var i den!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.