Rock-a-Billy fest

Fesses vänEtt glatt återseende.

Rockabillyparty & 50-talsafton i Fredags på Droskan

Helgen är över men det positiva minnet finns kvar. Att sommaren nu närmar sig fick man känna på i Fredags. Droskan arrangerade en tuff Rock-a-billy kväll med underbara band som Sun Cats från både Sverige och Finland, Från Skottland Jonny & The Roccos, från Norra Sverige kom Robbans Rockabilly cirkus och ytterligare några "finnar" Slap Rabbit Slims skulle upp på scen.

Kvällen för vår del började med att vi fick besök av klubbkamrater söderifrån. Anneli och hennes mamma förgyllde det mesta av kvällen med att rulla hår och spruta hårspray i litervis för att Anneli skulle ha en sk "svinrygg" kvällen till ära. Resultatet var helt klart värt all möda. Enl. min åsikt vackraste rock-a-billy tösen på Droskan!

Själv körde jag i rutigt. Myggjagarna dammades av och så även hatten. Det var år sen hatten var på knoppen men en kväll som denna kändes det rätt. Cadillacen tankades och musiken laddades. Nu var det bara rockparty som väntade.

På Droskan vid ankomsten var lokalerna redan fyllda. Förvånad att alla var ute så tidigt, men å andra sidan var det ju fler än jag som längtat efter vårtecknen, och denna kväll var verkligen ett tydligt ett. Efter massa kramar, handskakningar och roliga återseenden hamnade vi snabbt på dansgolvet. Jag och Anneli skakade av oss lite damm till Slap Rabbit Slims som började kvällen på scenen. Att konditionen hade försvunnit under vinterhalvåret märktes snabbt.

Mera surr och återseenden ute på Droskans baksida förgyllde stor del av min kväll. Allt surr utanför toa med Vickan och hennes gubbe var trevligt också. Dom gillade mitt skrivande på VK vilket var kul att höra. Fler än jag trodde läste mina texter här, alla bara positiva och lämnade mycket beröm, kändes konstigt men skitkul.

Robbans Rockabilly cirkus äntrade scenen och jag hamnade på golvet igen under protest. Man är ju ingen dansant ung raggarpojk direkt. Anneli älskar musik och rytmerna och står gärna och dansar i timmar. Tog tillfället i akt när hon vände sig bort och smet ut igen. Svalt ute och återigen massa surr med kamrater om den kommande sommarens cruisingar.

Tiden rusade iväg och kvällens höjdpunkt för mig närmade sig. Jonny & The Roccos intog scenen! Och med mig fylldes snabbt diket framför scenen med jublande fans. Själv kröp jag ihop med gumman sittande på en högtalare och lyssnade till tonerna och sången från ett av mina favoritband. Bob Fish som startade bandet 1972 anser jag har en av de härligaste rösterna och är en sjujäkla gittarist. Att bara få stå och njuta av deras framförande var värt allt denna kväll.

Efter deras uppträdande kändes det som vi var mer än nöjda. Suget på lite cruising hade tagit över i kroppen och det var bara att kalla på chaufför och bil. Sun Cats uppträdande missade vi tyvärr, men den erfarenheten jag har av dom, är att det bara kunde vart bra för alla kvarvarande gäster. Hörde av andra som vi lämnade kvar att kvällens sista band som alla de övriga gjort väldigt bra ifrån sig.

Cruising på stan och hemma i vettig tid. Man kunde bara krypa tätt ihop med varandra, le och tänka på vilken enormt härlig kväll det vart. Somnade snart med ostmackesmulor i sängen och med gumman på armen. Drömmer om sommaren, cruisingar och kommande rock-a-billy evengemnag.

Önskar alla en underbar start på veckan.
Cruis on?. //Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.