Café för alla!

Nu har vi flyttat vi in på Ersboda Folkets hus.

Det har under de senaste månaderna varit stökigt bland de unga på Ersboda och vi känner att vår förening kunde göra en insats. Därför tog vi oss ut till dom då vi nu ställt in bilarna.

De unga samlas på sommarhalvåret runt våra bilar. Vi försöker visa att bilhobbyn är för alla åldrar etc. Vi i vår klubb försöker ha bilarna och barnen tillsammans i centrum.

Efter alla notiser i tidningar om hur ungdomsgrupper drar runt på samhället och om obehag från handlare, boende m.fl. vill vi nu försöka göra något, där även du behövs.

Vi måste ut till dom. Skippa soffan efter maten och ersätta Aftonbladet med en kvällspromenad istället.

En mötesplats för unga och gamla tänkte vi.
Folkets Hus? Självklart! Den mest naturliga samlingsplatsen för oss i denna stadsdel att mötas, fika, umgås.

Vad kan vi då erbjuda?
Filmkvällar med nostalgiska filmer som "Sista natten med gänget" och andra häftiga motorfilmer men även annat efter önskemål. Det ska ges möjlighet att spelas spel och mycket annat skoj.

Att samtidigt sprida vårt motorintresse vidare gör ju inte våra träffar sämre.

Kontakt etablerades i oktober med Ersboda Folkets Hus, Ahtena Fritidsgård, resurspedagogerna inom soc, föräldragrupper, handlare m.fl för att lyssna av intresset och alla nappade på idén.

Ersboda Folkets Hus har ju en cafélokal som inte nyttjas alla kvällar och även en stor lokal som kan användas för olika aktiviteter.

Folkets Hus ställer upp med lokaler åt oss måndagar och tisdagar kl 18 till 21.00 under vinterhalvåret och vi invigde det hela måndagen den 12/1 där en lokal pizzahandlare (Kärnan)tillsammans med oss bjöd alla unga på Pizza och chips i lokalerna på Ersboda folkets Hus. 130 barn kom och njöt av pizza mm.

Vi är inte någon konkurrent till befintlig ungdomsverksamhet utan ett komplement. Vi jobbar ideellt och vill samarbeta med föräldrar och andra föreningar och organisationer som verkar för våra unga.

Förutom att vi har kaffe, läsk och lite annat gott för försäljning kommer våra unga och gamla erbjudas "Raggarmacka med Pucko"(Varm toast).

Välkomna!

En kommentar

  1. tonårsförälder

    Hoppas ni får fortsätta finnas till för alla ungdomar..så inte detta läggs ner som allting annat i den här stan..för det finns så lite att göra för de ungomar som nu inte är sportintresserad…så en stor ELOGE till er som håller i detta..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.